Last news in Fakti

7 Август, 2003 00:00 602 0

Златина Карова, съветник от "Радикали": Решението прикрива злоупотреби

  • заповеди-
  • заповедите

СОС не прие ли индулгенция за заповедите на Стоян Янев?
- Колегите просто недооцениха сериозността на заповедите. Какво като ги "санираме", знаете, че българският съд може да ги обяви за нищожни по всяко едно време.
С това се опитаха да прикрият следите от всички злоупотреби, вършени със заповеди за строителство от 1992-а до края на 2002 г. Това е едно несериозно отношение, мислите ли, че някой от общинарите е погледнал от понеделник до сега 1012 заповеди? Ако дори 200 от тях са неправомерни и са обявени от съда за нищожни, ние ли сме по-висш орган от съда? Разчитам много на областната управа да спре решението.
Това означава ли, че всъщност общинският съвет пое колективна отговорност за решенията на главния архитект?
- Архитектът ще си носи отговорност за това, което той е подписвал. Това, че тук в общината някой юрист е заблудил администрацията, давайки грешно тълкуване, означава, че не си уважаваме институцията. Аз ви казах - с това се прикриват следи, твърде много хора явно имат интереси от 1992 г. и трябва да бъдат запазени заповедите непипани. Това са предимно частични изменения на градоустройствени решение, но и не само. Например цялата "Малинова долина" е построена с такива заповеди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА