Last news in Fakti

10 Юни, 2005 00:00 626 0

Строителството по курортите не вреди на имиджа

  • златни-
  • курорта-
  • хотела-
  • дирекция-
  • златни-
  • заповеди
Варненският окръжен съд отмени 3 от петте заповеди за спиране на водата и тока и за ограничаване на достъпа на машини в строящи се хотели в Златни пясъци. Това са "Джоя парк", "Иглика 1", "Иглика 2". "В аргументите на строителната дирекция няма доказателства как и в каква степен довършителните работи в посочените обекти компрометират туристическия сезон. Съдът преценява, че от предварителното изпълнение на административния акт ще бъдат причинени имуществени вреди на молителите", мотивират решението си варненските магистрати. От ДНСК обясниха, че хотелите ще продължат да се строят.

Проверка на "Сега" показа, че двата хотела "Иглика" - 1 и 2, са собственост на "Златни" АД, свързано с небезизвестния бизнесмен Славчо Христов. "Златни" АД е правоприемник на РМД "Златни", което през 2000 г. купи 76% от курорта. Акционерното дружество е и собственик на 63% от "Златни пясъци" АД, в управителния съвет на което е бизнесменът Славчо Христов. Според справка в информационната система "Дакси" 92% от "Златни" АД са собственост на "група физически лица". Фирмата има дял в ЕРП и ВиК дружествата, които обслужват курорта - съответно под 1% и 14%.

Другият хотел, който съдът пусна, е на софийската фирма "Бадимекс-Димов и С-ие". Нейни собственици са сем. Димови, които преди няколко години държаха обществена пералня в курорта.

"В останалите два хотела не се строи", обясниха от ДНСК. В началото на седмицата кметът на Варна Кирил Йорданов се оплака, че не може да спре строителството. В средата на май ДНСК издаде заповеди за спиране на строителството на 8 хотела и за 5 от тях разпореди изключване на водата и тока. Останалите три - "Болеро", "Явор" и " Ермитаж", трябва до края на седмицата да приключат довършителните работи.

Близо 100 заповеди за премахване на павилиони и барове в Златни пясъци издаде дирекция "Национален строителен контрол" към регионалното министерство, съобщиха за "Сега" от ДНСК. Голяма част от заповедите обаче са обжалвани от собствениците. Някои от делата са насрочени за 2006 г., съобщиха от районната дирекция за строителен контрол във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА