Last news in Fakti

4 Януари, 2023 14:21 1 458 1

България ще участва в престижно световно изложение

  • бианале-
  • архитектура-
  • венеция-
  • италия

Ще сме част от 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура

България ще участва в престижно световно изложение - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет прие Решение за участието на Република България в 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се проведе от 20 май до 26 ноември 2023 г. в гр. Венеция, Италия.

Министерството на културата ще осъществи цялостната организация на участието в изложението, като обяви и проведе конкурс за кураторски проект, определи състава на журито и обяви резултатите от проведения конкурс.

Министерството на културата ще определи национален комисар за участие на Република България в 18-то издание на Венецианското биенале за архитектура, който ще бъде натоварен с контрола на проекта за национално участие и ще носи отговорност за реализацията му при спазване на правилата и сроковете на изложението, законодателството на държавата домакин, както и българското законодателство.

Участието на страната в подобен международен форум в областта на архитектурата е от значение за стимулиране не само на диалога между отделни автори, но подпомага утвърждаването на международното сътрудничество в областта на културата като фактор за издигане на международния авторитет на България и използването на нейния капацитет за постигане на значими външнополитически цели и приоритети.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Това е прекрасно