Last news in Fakti

14 Август, 2003 00:00 732 0

Новини

  • сделката-
  • съвет-
  • радио-
  • съобщи-
  • кандидатура-
  • софия-
  • според-
  • които-
  • приватизацията-
  • надзорния-
  • свободна-
  • бъдат-
  • дацов-
  • рамадан-
  • аталай-
  • сделка-
  • финансите-
  • предаването-
  • година-
  • решението-
  • петков-
  • румен-
  • любомир-
  • венчърс-
  • европа-
  • обаче-
  • стане-
  • досега-
  • софиян

15 сгради в София ще бъдат съборени до края на годината
В момента на територията на Столична община има 96 сгради, които трябва бъдат премахнати, съобщи за БНР Кънчо Чакъров от Столичния инспекторат към общината. Сградите са амортизирани, посочи Чакъров. От тези сгради 15 ще бъдат съборени до края на годината. Кметът на района издава заповедта за събаряне, а непосредственият изпълнител е "Софинвест", уточни Чакъров. Преди два месеца е направена последна регистрация във връзка със старта на първия етап от събарянето на сградите. За този етап са заделени 114 000 лева и обхваща районите "Красно село", "Възраждане", "Сердика", "Подуяне", "Надежда" и "Овча купел". Най-много са обектите за събаряне в "Красно село".


Пети септември е крайният срок за погасяване на дълговете към "Топлофикация" София
Всички абонати на "Топлофикация"-София, които имат две и повече непогасени сметки, ще получат през следващата седмица писма, в които е посочен краен срок за погасяване - пети септември, съобщи Дарик радио. Ако задълженията не бъдат погасени, ще бъде спряна топлата вода на жилището и ще бъде предприета съдебна процедура. Утре от 12 часа столичани ще могат да плащат сметките за топла вода за юли. Издължаването може да стане и чрез разплащателен влог, електронно банкиране и Интернет.


За битката за кметското място в София досега има една утвърдена кандидатура и това е на Стефан Софиянски, смята Атанас Щерев
За битката за кметското място в София досега има една утвърдена кандидатура и това е на Стефан Софиянски. Това каза народният представител от НДСВ Атанас Щерев, член на Политическия съвет на партията и член на предизборния щаб на НДСВ, в интервю за предаването "Нещо повече" на БНР. Той обаче добави, че не изключва и кандидатурата на БСП за кмет на София. Според него, "ако остане тази конфигурация, г-н Софиянски ще има победа още на първия тур". Щерев обаче допълни, че желае НДСВ да има своя кандидатура на местните избори за София. "Бих искал НДСВ да издигне кандидатура, защото всяка политическа сила именно в този бой на изборите се утвърждава като политическа сила. Ако НДСВ издигне тази кандидатура и ако СДС издигне кандидатура, то тогава ще стане много по-интересна срещата на избирателите с кандидатите", заяви Атанас Щерев.


Фискалната политика на страната не трябва да се променя, според Любомир Дацов
Заместник-министърът на финансите Любомир Дацов отказа да даде категоричен отговор дали би се оттеглил от поста си в случай, че премиерът приеме оставката на министъра на финансите Милен Велчев. Дацов коментира, че ще реагира в зависимост от водената от Министерство на финансите фискална политика.
"Аз лично бих реагирал в зависимост от политиката, която се следва. Не е въпрос до личността на един министър, но не бих се съгласил, ако политиката бъде променена в посока на отслабване на фискалните инвестиции", уточни Дацов.
Заместник-министърът на финансите Любомир Дацов съобщи, че бюджетът ще може да осигури необходимите средства за падане на тавана на пенсиите от 2004 година, но според него това няма да е рационално, защото съществува реалната възможност пенсиите да надхвърлят средната работна заплата.


Икономиката не стимулира предприемчивите хора в България, смята Никола Николов от ОДС
Предприемчивите хора в България не са стимулирани от икономическата политика на правителството. Това мнение изрази депутатът от ОДС Никола Николов в интервю за предаването "Светът 13" на Радио Свободна Европа. Той изтъкна нуждата от намаляване на данъците и на осигуровките за българските предприемачи.


С въвеждането на цифрови електромери НЕК ще може да контролира плащането на ел. Енергията
"С въвеждането на цифровите електромери НЕК може да контролира плащането на електроенергията. Цената за енергията на дребния потребител е много по-ниска от цената, плащана от бизнеса. Така вместо държавата, бизнесът поема социалните функции". Това зави Божидар Данев - председател на Българската стопанска камара в предаването "Студио България" на Радио "Свободна Европа".


Данъчните проверяват доходите на 120 заможни пловдивчани
Ревизии на доходите на 120 заможни пловдивчани е започнала Териториалната данъчна дирекция, съобщи Дарик радио. Проверяват се физически лица с имущество, чиято стойност по данъчни оценки надхвърля 50 000 лв. Ревизиите са предизвикани от драстични несъответствия между жизнения им стандарт и декларираните в последните пет години приходи. Богатите пловдивчани ще трябва да доказват произхода на парите, с които са придобили имоти и луксозни автомобили. Ревизорите ще проучват и техните роднини.


Изпълнителният директор на АП внесе в Надзорния съвет доклад за приватизацията на БТК
Изпълнителният директор на Агенцията за приватизация е внесъл доклад до Надзорния съвет за приватизацията на БТК, съобщи Радио "Свободна Европа". В доклада се съдържа информация по решението на Министерски съвет от 8-ми август, във връзка с процедурата по раздържавяването на до 65% от БТК, уточняват от пресцентъра на АП. Утре Надзорният съвет ще проведе свое заседание.


Сделката за БТК граничи с икономическо престъпление, заяви Румен Петков
"Сделката за БТК граничи с икономическо престъпление", коментира заместник-председателят на БСП Румен Петков в Плевен, съобщи Радио "Свободна Европа". Според него не са защитени интересите на държавата. Петков уточни, че БСП ще настоява докрай сделката да бъде спряна, тъй като е опорочена от самото начало. "Дори и с подобрените параметри, които обяви вицепремиерът Лидия Шулева, приватизацията на българския телеком е вредна за държавата", каза още Румен Петков.


Ако и "Коч холдинг" атакуват сделката за БТК, сделка тази година няма да има, прогнозира Рамадан Аталай
След като се намеси независимата институция - съдът в сделката за БТК тази сделка вече е опорочена. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" на БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Според него ако "Вива Венчърс" приеме всички условия на правителството не остава какво друго да се види освен решението на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация. Ако и НС на АП излезе с решение, че "Вива Венчърс" е единствения купувач и може да се сключи сделката, нищо друго не очакваме освен най-после да се случи приватизацията на БТК, заяви Аталай. "В последно време, пътувайки из страната виждам, че на хората вече им е без всякакво значение какво ще стане със сделката за БТК, тъй като всеки смята, че има някакъв сценарии. Доколкото виждам досега всичко върви по сценарии и той по всяка вероятност е колкото се може по-скоро "Вива Венчърс" да е купувача", каза Рамадан Аталай. Той обаче отказа да назове кой създава сценария. "Доколкото ми е ясно всеки, който е участвал в състезанието има право да атакува сделката пред съда. Но ако и "Коч холидинг" атакуват тази сделка прогнозирам, че сделка тази година няма да има", каза още Рамадан Аталай. Той бе категоричен и гарантира, че от страна на ДПС няма и не може да има политическа намеса в решението на Надзорния съвет на АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА