18 Август, 2003 00:00 577 1

До 230 коли вдигат на ден "паяците" в София

  • всеки-
  • маринов-
  • паркинги
Около 40 дела се водят срещу общинското дружество "Паркинги и гаражи" за вдигнати с "паяк" коли, съобщи изпълнителният директор на фирмата Антон Маринов., Ежедневно специализираните машини репатрират между 180 и 230 автомобила, като собствениците им си ги взимат от наказателните паркинги, след като платят глоба от 29 лева.
След няколкото загубине дела от дружеството доказват нарушението със снимков материал. Превърнахме служителите ни във фотографи, правят по 600 снимки на ден, каза Антон Маринов. Всеки автомобил се заснема, преди да бъде вдигнат с "паяк", за да се удостовери, че е нарушил правилата на движение. Освен това, за да се избегнат оплаквания, че колата е повредена при транспортирането, предварително се филмира състоянието й. Четиринайсетте "паяка" обикалят центъра на София всеки делничен ден от 7.30 до 21.30 часа, в събота са до обяд, а в неделя почиват. Според Маринов обемът на работата не е намалял дори през лятото, кокато част от столичани са по морето.
Под всички знаци за забранено спиране и паркиране има табели, че нарушителите се отстраняват принудително. Там са изписани телефоните на диспечерите на фирмата. Така гражданите могат да разберат на кой паркинг да си търсят автомобила. Информацията за принудително отместените коли влиза в базата данни на Столичната дирекция на вътрешните работи и така не може да се стигне до парадокса вдигнатото возило да бъде обявено за издирване като откраднато.
Всеки месец към служителите на "Паркинги и гаражи" има десетки случаи на заплахи, каза директорът на дружеството. По думите му афектирани шофьори размахват пистолети, пръскат със сълзотворен газ, нанасят побой над служители. Това е причината на паркингите да се инсталират охранителни камери и паник-бутони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВЕТЛИНА

    0 0 Отговор
    ОБИРДЖИЙСКА РАБОТА................., ПРЕСТЪПНИЦИ..., МОШЕННИЦ. АКО ТЕЗИ ПАРИ ОТИВАХА ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, НЕЩАТА ЩЯХА ДА БЪДАТ НОРМАЛНИ. ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ЗА АДА...