19 Август, 2003 00:00 645 0

Новини

  • година-
  • летище-
  • август-
  • терминал-
  • пътници-
  • регистрация-
  • септември-
  • бъдат-
  • оценка-
  • могат-
  • кандидатите-
  • трябва-
  • михайлов-
  • варна-
  • милиона-
  • изграждането-
  • перник-
  • подобряване-
  • абонати-
  • летище варна-
  • нов терминал-
  • перник изпрати предупредителни-
  • изпрати предупр

Концесионирането е най-добрият начин за подобряване на инфраструктурата на летищата, смята директорът на летище Варна
"Непрекъснато нарастващият поток от пътници предполага едно бъдещо разширение на терминалната сграда на летището и ако не се върви към построяването на нов терминал рано или късно ще има проблем с обработката на пътниците", това каза в интервю за Дарик радио изпълнителният директор на летище Варна Митко Михайлов. На 2,837 милиона лева възлиза инвестиционната програма на варненското летище през миналата година. От привлечения частен капитал при бъдеща концесия ще се очаква далеч повече, като приоритетен ще е градежът на нов терминал. "Очаква се от концесионера да инвестира за първите 2-3 години около 40 милиона лева за изграждането на нов терминал и подобряване на останалата част от инфраструктурата", каза Митко Михайлов. "При сегашното законодателство и сегашната икономическа обстановка, мисля че концесионирането е най-добрият начин за подобряване на инфраструктурата на летищата. Това е въпрос от компетентността на Народното събрание и този въпрос предполагам ще бъде решен", каза още Михайлов.
1,360 милион лева е печалбата на аеропорта за първите седем месеца на годината, а всички финансови показатели са подобрени в сравнение с миналата година. "Тази година преустроихме едни терминал от вътрешни линии, пристигащи, и това увеличи пропускателната способност на летище Варна с около 50 % за пристигащите пътници. Освен това въведохме нова система за чекиране на пътници и багажи, която съкращава много времето за обработка на пътниците по време на чекирането. Освен това сме пуснали нова информационна система за много повече табла, които помагат на пътниците да се ориентират добре за своите полети", допълни още директорът на летище Варна. Над 750 000 пътници са преминали през летището от началото на годината до сега. Нямаме оплаквания на недоволни, казват оттам.


ANSA: Изграждането на пътя Рудозем-Ксанти ще започне през април 2004 година
Българският министър на външните работи Соломон Паси съобщи, че през април 2004 година ще започне изграждането на новата магистрала между Рудозем и гръцкия град Ксанти, предаде италианската агенция ANSA. 10-километровият пътен участък трябва да бъде завършен до 2005 година, а на границата между двете държави ще има митнически пункт. Европейската комисия ще отпусне 8 милиона евро за реализацията на проекта, е уточнил министър Паси.


"Електроразпределение - Перник" изпрати предупредителни писма на абонати със задължения
"Електроразпределение - Перник" изпрати предупредителни писма за изключване на електроенергията на 40 свои абонати от стопанския сектор заради задължения към дружеството, информира БНР. Утре е последният срок, в който фирмите могат да се разплатят. В битовия сектор изключените абонати са близо 2 хиляди.
През месец юли в Пернишка област са платени едва 50 на сто от сметките за изразходвана енергия. Сред най-големите длъжници са жителите на ромските квартали и фирмите Мини "Перник" и "Стомана".


Регистрацията на партиите в ЦИК ще е от 10 ч. на 25 август до 19 ч. на 15 септември
Партиите и коалициите ще могат да се регистрират за участие в местните избори от 10 часа на 25 август до 19 часа на 15 септември, реши на днешното си заседание Централната избирателна комисия за местните избори, съобщи БНР. Цик ще приема документите за регистрацията всеки ден от 10 до 12 и от 14 до 17 часа. Всеки отказ за регистрация ЦИК ще оформя като свое решение, което в тридневен срок може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. До 11 октомври избирателите ще могат да подават декларации в общините за гласуване по настоящ адрес. ЦИК приема за крайна дата за регистрация в списъците по постоянен адрес деня преди 8-ми август, когато е обнародван указът на президента за насрочване на изборите. До 7-ми август включително трябва да имат постоянна регистрация в съответното място и кандидатите за кметове и общински съветници. Така ще се избегне миграцията на претендентите към места и райони с по-висока вероятност да бъдат избрани, обясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов. До 15 септември ще бъдат назначени и Общинските и Секционните избирателни комисии, според закона това ще става по предложение на кметовете, които трябва да бъдат представени в ЦИК до 5-ти септември.


В АЕЦ "Козлодуй" започна оценка на офертите за ново хранилище за отработено ядрено гориво
В "АЕЦ Козлодуй" ЕАД започна работа комисията за оценка на постъпилите оферти за проектиране и изграждане на ново хранилище за сухо съхранение на отработено ядрено гориво на площадката на атомната централа, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на централата. Офертите бяха отворени в присъствието на представители на кандидатите за участие в търга - RWE NUKEM GmbH - Германия, COGEMA LOGISTICS - Франция, АТОМСТРОЙЕКСПОРТ - Русия.
Според условията, тръжната процедура е двустепенна. На първия етап ще се разглеждат и оценяват техническите предложения на кандидатите.На втория етап ще бъде направена оценка на финансовите предложения на участниците, отговарящи на квалификационните и техническите критерии.


Сградата на русенската метрополия вече се ремонтира със средства по програмата "Красива България"
Сградата на русенската метрополия, която е паметник на културата вече се ремонтира със средства по програмата "Красива България", предаде БНТ.Дейностите по възстановяването на фасадата на двуетажното здание започнаха преди дни и ще приключат до края на октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА