Last news in Fakti

20 Август, 2003 00:00 905 0

Нов хотелски комплекс ще бъде изграден в Синеморец

  • янкулов-
  • комплексът-
  • булхотел-
  • синеморец-
  • комплекс-
  • виста бийч клуб-
  • белла виста бийч
Столичната компания "Булхотел" ще изгради четиризвезден хотелски комплекс в Синеморец. Това съобщи Димитър Янкулов, който представлява дружеството. Той обясни, че комплексът ще носи името "Белла виста бийч клуб", а в неговото изграждане ще бъдат вложени 12 млн. лева. Хотелският комплекс ще е разположен в непосредствена близост до плажа в местността Бутамята. Янкулов каза също, че строително-монтажните работи ще започнат през октомври тази година. Предвидено е комплексът да влезе в експлоатация от 1 юли 2004 г., когато ще приеме и първите туристи от Германия.

Инвестицията ще бъде извършена съвместно от германския туроператор TUI и "Булхотел". След като започне да функционира, комплексът ще бъде включен в системата на TUI и по-специално в направлението семеен туризъм, каза още Янкулов.

Комплексът "Белла виста бийч клуб" ще разполага с 550 легла. През активния сезон той ще приема 7 хил. туристи, което се равнява средно на около 98 хил. нощувки, е пресметнал Янкулов. Начинанието на TUI и "Булхотел" ще осигури целогодишна заетост на 160 души, както и сезонна работа за около 400 човека.

Община Царево също участва в проекта, като нейният ангажимент се свежда до това да бъде изградена подходяща инфраструктура, асфалтов път, канализация и пречиствателен модул.

Реализацията на проекта е предпоставка за привличане на нови инвестиции в община Царево, както и за превръщане на Синеморец в атрактивна и желана туристическа дестинация, твърди Янкулов. Той обясни, че комплексът ще представлява начупена структура с типично българска архитектура, напомняща съчетание на отделни къщи. Според представителя на "Булхотел" по този начин той ще се слива с архитектурния стил и разположението на Синеморец. Прилежащият на комплекса терен ще бъде богато озеленен и оформен на отделни паркови зони с открит басейн, детска площадка, спортни площадки и открита сцена. На него ще бъдат разположени два ресторанта, нощен и лоби бар, вътрешен басейн, мултифункционална зала, медико-козметичен център и магазинна част. В по-голямата си част хотелският комплекс ще бъде разделен на апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА