Last news in Fakti

23 Януари, 2023 18:05 1 977 11

Енергийната ефективност – във фокуса на изложение Green Energy

  • иец-
  • изложение-
  • енергийна ефективност

Заедно с Архитектурно-строителна седмица, новият формат ще се проведе от 29 март до 1 април в Интер Експо Център

Енергийната ефективност – във фокуса на изложение Green Energy - 1

Енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия са жизненоважни теми, които съпътстват съвременното ежедневие. Те са в основата на пътя към намаляването на въглеродните емисии и успехите в борбата с климатичните промени. Съвсем логично обаче изникват въпросите, как да открием правилните решения, кои специалисти могат да ни дадат правилните насоки, какви са тенденциите и много други. Отговори на тези питания и още много, ще открием на изложение Green Energy, което ще се проведе в Интер Експо Център от 29 март до 1 април.

Проектът Green Energy е резултат на нагласите и глобалните тенденции в енергийната ефективност, възобновяемата енергия, рециклирането и управлението на отпадъците. Паралелното провеждане на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е съвсем целенасочено, тъй като двата формата са тясно свързани и и дават възможност за пряк контакт между представители на звената от цялата верига от бизнеси, обвързани с енергийната ефективност.

Ключовите елементи

Изложението Green Energy поставя в основата си мисълта за природата, внедряването на съществуващите устойчиви решения и изграждането на платформа за дискусия на иновациите. Затова и сред акцентите са ВЕИ системите, енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, системи „умен дом“.

Успоредно с това, изложението се фокусира и върху управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения за сгради, соларните технологии и съоръжения, басейни, термостати, термопомпи и други.

„Представените фирми ще запознаят посетителите с тенденциите при тази актуална тематика. По време на изложенията ще се проведе и богата съпътстваща програма от презентации и семинари“, информират организаторите.

По всичко личи, че Green Energy ще е едно от най-комплексните събития у нас, посветени на енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия. Затова публиката с интерес очаква микса от работещи решения, идеи, концепции, експертност и съпътстващи събития, който ще посреща българската и международната публика от 29 март до 1 април в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Само Ганчо може да гори токсичните отпадъци на Авсрралия, докато продава евтин ток от АЕЦ-а на сърбите.

    Коментиран от #9

  • 2 Професора

    7 1 Отговор
    Тока е евтин просто искат да ви смучат за зелена енергия и да си купувате фотоволтаици за покривите която енергия не стига дори за хладилника.
  • 3 Майна

    5 0 Отговор
    За какво говорим...?!
    Каква ефективност?!
    Затова днес има огромен протест на пекарните и други в светата на производството в Париж!
    За това хората показват сметките си и казват ,че са принудени да банкрутират...
    Не сте ли наясно,че ни тротоар като малоумници или страхливци..
  • 4 Реалист

    9 1 Отговор
    Тока от АЕЦ излиза под стотинка себестойност
    за килова продават го по 20 ст до като стигне при вас стана 45 стотинки печалба 5000% тази зелена енергия освен да товари сметката за ток с 1.50лв за килова друго не е!
  • 5 Майна

    4 2 Отговор
    Телефонът ми и той взима отношение и редактира,ха ха ха..
    Третират ни като послушен добитък..
  • 6 Икономика

    5 0 Отговор
    Зелена енергия защото банките отпускат заеми за разни системи на въздух и слънце сметнали ли са колко ще се нагушатот лихвите имат пари иза пропаганда, и реклама.
  • 7 Майна

    7 1 Отговор
    Защо ,,приватизираха,, и скриха откритията на Тесла..
    За власт и пари..
    Сега ще въвеждат индивидуален въглероден лимит и ако го надвишиш ще плащаш, т.е. само богатите ще могат да спортуват, да се хранят, да пътуват...
    Явно ЧОВЕЧЕСТВОТО Е В БУДНА КОМА, щом не реагира и чака АСИСТИРАНО ТО СИ САМОУБИЙСТВО
  • 8 загрижен

    7 1 Отговор
    Това е измамата на века с това саниране,защо се лъжат хората,толкова ли са прости всички?

    Коментиран от #10

  • 9 Абе Дончо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А Битоля няма въглища, в Прилеп хората умират от мръсния въздух, единия генератор не работи, а по диагонала сонда още умуват!
  • 10 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "загрижен":

    Така ме метнаха и с пвц дограмата, която уж щяла да ми намали разхода на топло и да ми спести пари. Чакай ти! Откак сложих тази пластмаса всичките ми прозорци почнаха да правят конденз. За да няма кондез или проветрявам на всеки час, и топлото ми излиза навън, или пускам топло когато не ми трябва, да суша прозорците. В резултат - сметките ми за топло станаха непоносими. Една стая си оставих с дървена дограма и нямам никакво намерение да я сменям. Само там нямам конденз.

    Коментиран от #11

  • 11 турбо версия на Емили тротинетката

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Така е нискокачествената (евтина) ПВЦ дограма. На качествената има монтирани специални клапи и всичко това е решено. 80% от продаваната в България ПВЦ дограма, в Германия е забранена дори за продажба.