Last news in Fakti

23 Януари, 2023 21:07 3 268 1

Жилищният сектор привлича големи инвеститори

  • испания-
  • жилища-
  • инвестиция

Те отдават под наем не само жилища, но и студентски общежития и старчески домове

Жилищният сектор привлича големи инвеститори - 1
Снимка: Shutterstock

На наемния пазар на жилища в Испания се наблюдава дефицит. Причината е непрекъснатият ръст на търсене. Въпросното търсене привлича професионални инвеститори като инвестиционни фондове, институции и предприемачи. Последните имат за цел да създадат нова оферта, която включва не само наемане на апартаменти, но и студентски общежития и домове за възрастни хора.

Според проучване на консултантската фирма Knight Frank, обемът на инвестициите в жилищния сегмент на Испания от януари до ноември 2022 г. е с 60% по-висок, отколкото през цялата 2021 г.

Анализът е изготвен на базата на проучване сред 44 институционални инвеститори, работещи в момента в "жилищните" сектори на Европа и управляващи жилищни активи.

В своя анализ Knight Frank потвърждава недостига на жилища под наем, като все повече хора избират този тип имоти. Сега компанията изчислява, че 25% от домакинствата в Испания наемат жилище, в сравнение с по-малко от 18% преди 5 години.

Сред основните инвеститори в испанския жилищен сегмент са инвестиционни фондове, институции и предприемачи, които представляват съответно 40%, 23% и 20% от общите инвестиции през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.