Last news in Fakti

26 Януари, 2023 12:07 3 577 8

Най-печелившите сегменти за инвестиция в имоти

  • италия-
  • имоти-
  • инвестиция

Офисите са на първо място в Италия

Най-печелившите сегменти за инвестиция в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 г. предприемачи са инвестирали 8,9 млрд. EUR в италианския пазар на недвижими имоти, сочи анализ на консултантската компания Colliers. Само за четвъртото тримесечие инвестициите възлизат на 2,5 млрд. EUR. Най-големият обем сделки се пада на Рим и Милано.

Жилищен и хотелски сектор. С реализирани големи транзакции Милано регистрира много голям обем инвестиции в недвижими имоти, достигайки 4 млрд. EUR в края на 2022-ра.

Възстановяването на туризма стимулира инвестициите в хотелския пазар. През изминалата годината обемът се е увеличил с 30%. Общият обем ще надхвърли 1,5 млрд. EUR и ще достигне нивата от 2021 г.

Логистиката. Сделките в сектора на логистичните имоти бяха силни, но анализаторите виждат забавяне на пазара след "турбулентното" първо полугодие. Малко вероятно е пазарът да успее да достигне отличното представяне от втората половина на 2021 г.

Офиси. През четвъртото тримесечие обемът на транзакциите в офисите в Милано и Рим беше силен, с добри нива, постигнати както на тримесечна база, така и от началото на годината. По-специално бяха продадени 100 000 кв. м офиси в Милано, което направи възможно връщането към ситуация, подобна на 2019 г., една от най-добрите години за пазара на офиси. Качеството на помещенията и близостта им до градски транспорт бяха двата най-важни критерия при избора на нови локации.

В Рим ситуацията все още е далеч от нивото от 2019 г., но се подобрява. Със 117 000 кв.м офиси обемът, построен през първите девет месеца, е почти равен на този от последните две години.

Рентабилност на премиум недвижими имоти. Тя все още е ниска и е средно 3,1% годишно. Експертите обаче наблюдават повишение на доходността при някои сделки, сключени през октомври 2022 г., и най-вече при сделки, които все още са отворени за сключване.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    1 3 Отговор
    Къде са дежурните оплаквачки от ул.Плакалншца?????

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вуй":

    Няма да смъкваш цената, пи4! 60% от българите нямат спестявания в банките, но току виж са спечелили от тотото и все някой ще ти звънне за оглед. Ако не те, то може да се надяваш, че някой от 1% със спестявания над 100 бона ще му потрябва твоят имот.
  • 3 НмечУ

    1 3 Отговор
    ати пуривети пуривети дъ ви олекни
  • 4 Миланка от Милано

    4 0 Отговор
    Няма да се притеснявате за италианците. Те си пият грапата и гледат сеирите на хората.
  • 5 Перо

    1 0 Отговор
    Пият си грапата да,но страниерите молто лаворо
  • 6 Бай Иван

    3 3 Отговор
    Айде някой да ми купи комптора, никой не ще. Три пътя смъквам цената, вече почвам да обмислям варианта аз да дам пари на купувача, само да съ махне от мен тази саборетина.
  • 7 Вуй

    0 1 Отговор
    Наш Иман,къде отиде,все нас.ан
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.