Last news in Fakti

27 Август, 2013 00:07 3 384 0

Във Финландия режийните растат по-бързо от заплатите

  • наем-
  • жилище-
  • финландия-
  • режийни

Продължава ръстът на режийните разходите на домакинство във Финландия. Анализатори прогнозират, че през следващите пет години те ще продължат да се увеличават с 3% на година. Най-засегнати са домакинствата, които живеят под наем и пенсионерите.

В столицата разходите за жилище растат по-бързо, отколкото заплатите. Анкета проведена от Асоциацията на агенциите на недвижими имоти във Финландия и сред собственици показва, че семейство с дете в Хелзинки, което обитава апартамент от 120 кв.м, отоплява се на ток, харчи на месец за режийни 1900 EUR. В останалите части на страната за аналогичен имот се плаща 900 EUR.

В същото време наемните нива за година се повишиха с 3.6%, като най-силно е увеличението в Хелзинки – 4.1%. Дефакто темпът на поскъпване на наемите е по-висок от инфлацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА