Last news in Fakti

27 Август, 2013 13:52 4 845 2

За какво да внимавате като теглите ипотечен кредит

  • ипотечен кредит-
  • кредит център-
  • съвет

Решението да се купи жилище с помощта на ипотечен кредит обикновено е съпътствано с детайлно проучване на различните условия на отделните банки. Въпреки това има три неща, които задължително трябва да бъдат предвидени, когато се прибягва до пободен вид заем, напомнят от консултантската компания „Кредит Център”.

1. Когато търсите информация за ипотечен кредит, използвайте няколко източника или се доверете на професионален консултант. Често се оказва, че офертата, която сте избрали, не е най-добрият вариант за вас на пазара. Правилният избор на ипотечен кредит може да ви спести доста средства и да ви предпази от евентуални проблеми в бъдеще. Сравнявайте условията прецизно и бъдете внимателни за всички детайли - не е достатъчно да сте наясно единствено с лихвата. Съберете цялата информация за пълното оскъпяване на ипотеката.

2. Ако купувате жилище с кредит за над 80% от стойността му, направете предварително оценка на имота, за да сте сигурни, че тя ще е достатъчна за финансирането, което искате. Не капарирайте имота преди да сте се уверили, че банката ще ви отпусне необходимата сума.

3. Заделете си достатъчно средства за съпътстващите разходипокупката на имот с кредит е свързана със значителни допълнителни разходи – нотариални такси, местен данък, такси по отпускане на кредита, застраховки, брокерски комисионни и др. Ако не предвидите тези разходи, които понякога достигат до 8 – 9% от стойността на имота, който купувате, може да се окажете в доста затруднено положение и да се наложи да търсите спешно допълнителни средства в последния момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    4 0 Отговор
    Най добре е според мен да продължите да си живеете както досега.Защото дългосрочно изплащане на жилище е такъв стрес ,че може и да не му се порадвате достатъчно дълго.

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    При обирджийското законодателство на България.