Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 18:16 3 495 4

Цените на жилищата в най-силната европейска икономика

  • германия-
  • жилища-
  • bundesbank

Централната банка на Германия не очаква обезценяване

Цените на жилищата в най-силната европейска икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Bundesbank заяви, че въпреки нарастването на рисковете във финансовата система на страната, корекцията на жилищния пазар не е неизбежна. Тя обаче призна факта, че икономиката върви към рецесия поради нарастващите лихвени проценти и главоломно високите цени на енергията. „Макрофинансовата среда се влоши значително. Основните негативни рискове остават“, се казва в Прегледа на финансовата стабилност на Bundesbank.

Bundesbank обаче не очаква значителна корекция на цените на жилищата, които в миналото бяха надути с 15-40%. „Като цяло цените на жилищата продължават да растат, макар и с по-бавни темпове“, казва Клаудия Бух, вицепрезидент на Bundesbank. „Въпреки това няма признаци за сериозен спад в цените на имотите“.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    8 1 Отговор
    Е то и там като навсякъде, зависи къде и какво жилище искаш, построил жилище с кредит две поколения не могат да го изплатят и роби на банките
  • 2 Коментар

    7 3 Отговор
    Добре че чета и други източници на информация.
  • 3 Павел пенев

    13 1 Отговор
    Германия понастоящем не е най силната икономика а обикновена помийна яма. В нея се въргалят 3,5 милиона турци, 2,3 милиона араби, 1 милион украинци и още няколко милиона цигани от бившите соц.страни. Точно за това германците бягат в скандинавските страни, Канада,САЩ,Австралия и Нова Зеландия. Само на Урсула крадлата в Германия и е много добре.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Започна плавното вземане на завоя.