Last news in Fakti

1 Март, 2023 15:47 1 992 6

Прехвърлят земеделски земи от Министерство на отбраната към Държавния поземлен фонд

  • имоти-
  • статут-
  • промяна-
  • правителство

Промениха статута на редица имоти

Прехвърлят земеделски земи от Министерство на отбраната към Държавния поземлен фонд - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството учреди безвъзмездно право на ползване върху поземлен имот в горска територия - частна държавна собственост. Той е разположен в района на дейност на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Момчилград“ към Държавно предприятие „Южноцентрално държавно предприятие“ - Смолян. Площта е 0,144 дка в землището на с. Татул и се учредява в полза на Община Момчилград за срок от 1 година. По този начин се обезпечава извършването на теренни археологически проучвания. Решението е в съответствие със Закона за горите, с който се допуска извършване на теренни археологически проучвания в горски територии - държавна собственост.

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерство на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са 12 поземлени имота, намиращи се в областите София и Велико Търново. Имотите са с трайно предназначение на територията: земеделска. За тях е отпаднала необходимостта, свързана с отбраната и сигурността на страната, поради което с приетото Решение на Министерския съвет тези земеделски земи се включват в Държавния поземлен фонд.
Община Каспичан получава държавен имот за нуждите на администрацията. Той се намира в гp. ,,Каспичан“, улица „Мадарски конник“ № 93 и представлява четвърти етаж от административна сграда със застроена площ 258 кв. м. По правителственото решение общинската администрация получава и собствеността върху ¼ идеална част от поземления имот, в който се намира сградата с обща площ 1065 кв. м. Имотът ще бъде използван за осигуряване на архивни помещения за нуждите на общинската администрация.

Правителството предостави безвъзмездно за управление част от имот - публична държавна собственост, на Висшия съдебен съвет за нуждите на Административен съд - Силистра, Окръжен съд - Силистра и Районен съд - Силистра. Частта от имота е била в управление на Министерството на правосъдието, но е с отпаднала необходимост за ведомството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчев

    7 2 Отговор
    Радев не спира с далаверите и кражбите. Ще разпродават на безценица земите нужни на армията за защита на Родината! Този номре сме го гледали, пак ще има заменки.. Радев ?!
  • 2 да де

    5 0 Отговор
    Далаверите нямат край.
  • 3 Даааа

    3 0 Отговор
    Обезщетяване
    С изменението на чл. 10б ( 1 от ЗИД на ЗСПЗЗ) се въвежда принципът обезщетяването със земя да се извършва за сметка на съответния поземлен фонд - общински или държавен, според това дали мероприятието, което не позволява възстановяването на собствеността, е държавно или общинско. Земите от държавния поземлен фонд се превръщат в основен източник на земеделски земи за обезщетяването на собствениците. Уреждат се случаите на обезщетяване на собствениците, когато в землището няма земи от държавния поземлен фонд - собствениците се обезщетяват със земи от общинския поземлен фонд (чл. 10б, ал. 6).
  • 4 А ГСВ

    5 0 Отговор
    Как хубаво го разграбиха през синдик ........
  • 5 Делавера за милиарди

    3 0 Отговор
    Прехвърлят земеделски земи от Министерство на отбраната към Държавния поземлен фонд, а от там към едни хора, по схемата кон за кокошка
  • 6 Гостът

    2 0 Отговор
    Тези уж служебно правителство, пък гледайте с какви работи се занимават. Бързо ще ги заграбят чрез заменки,
    декара в тези райони минава 6000лв. пазарна цена.