Last news in Fakti

19 Септември, 2003 00:00 809 0

Новини

  • година-
  • бъдат-
  • които-
  • съобщиха-
  • съобщи-
  • геозащита-
  • експертите-
  • района-
  • избори-
  • местните-
  • интернет-
  • програма-
  • трябва-
  • софия-
  • министерството-
  • септември-
  • проведе-
  • развитие-
  • копривщица-
  • среща-
  • топлофикация-
  • сезон-
  • местните избори-
  • топлофикация софия-
  • курортни
Първа национална среща-дискусия за инвестирането и кредитирането на строителството ще се проведе на 23 септември
Първата национална среща-дискусия на тема "Инвестиране и кредитиране в строителството" ще се проведе на 23 септември в хотел "Шератон", съобщиха от банка Биохим. Форумът е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а организатор е списание "Борсата - строителен пътеводител." На срещата ще се представят с актуални продукти за строителния бранш водещи български банки като Биохим, ОББ, БАКБ, "България Инвест", Булбанк и Общинска банка, както и застрахователна компания "Орел" АД.

Ще строят ски-лифт в Копривщица
Министър Васил Иванов проведе в Копривщица среща с общинската управа и ръководството на града, съобщиха от пресцентъра на ММС. Кметът Иван Кисяков запозна своя гост с проекта за развитие на зимните спортове в Копривщица. Ще бъде построен ски-лифт, разположен на една от най-старите ски-писти в България, съществувала през 50-те години в околностите на града. Министър Иванов пое ангажимент Министерството на младежта и спорта да окаже методична и финансова помощ за осигуряването на този проект.

Започна разпродажба на имуществото на 129 фирми от Врачанско- нередовни платци
Започна разпродажбата на имуществото на готова продукция на 129 фирми от Врачанска област, които не са плащали застраховка на работниците си, предаде БНТ. Дълговете са към 11 млн. 300 хил. лв., съобщиха от НОИ. Принудителните мерки, които включват блокиране на банковите сметки публични търгове за продажба на активи не дават очакваните резултати, признават от НОИ. От началото на годината досега чрез Агенция за държавни вземания са събрани 1 млн. 511 хил. лв., но в същото време дълговете за социални и здравни осигуровки са скочили с още 3 млн. лв. Приключени са ревизиите на 480 нарушители и преписките са предадени на държавната агенция за прилагане на предвидените санкции по закона за социалното осигуряване. Процедурата, обаче, е сложна и бавна и затова има натрупвани вземания още от 1997 година, а по-стари задълженията на практика са несъбираеми. Макар, че имената на фирмите-длъжници се пазят в тайна , защото спадат към т.н. класифицирана информация, най-масови са нарушение в селското стопанство.

Федерацията на потребителите ще сезира съда в Страсбург за нарушения от "Топлофикация"- София
Федерацията на потребителите потвърди, че ще сезира Европейския съд по правата на човека в Страсбург за констатирани нарушения от "Топлофикация"- София на Закона за енергетиката и други нормативни документи, съобщи БНР. Според потребителския съюз в месечните отчети на топлофикационното дружество не се посочват верни показатели за топлинна енергия, измерена в абонатната станция. Според Павел Кърлев съществуват проблеми и при използването на топлоразпределите, които абонатите бяха задължени да монтират. Отоплителният сезон в столицата ще започне, когато в три последователни дни средноденонощната температура падне под 12 градуса и прогнозата е за трайно застудяване, съобщиха от "Топлофикация"-София. Във връзка с подготовката за новия отоплителен сезон всички ремонти по инсталациите за отопление в сградите трябва да бъдат завършени до 30 септември и радиаторите вентили трябва да бъдат напълно отворени до началото на отоплителния сезон.

Готов е доклада на експертите от МРРБ за причините за свлачището в курортния комплекс Албена
Готов е доклада на експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за причините за свлачището в курортния комплекс Албена, при което загинаха двама души, съобщи БНР. Управителят на "Геозащита"-Варна Йродан Йорданов съобщи, че още през 2002 година от четирима собственици от този район, между които и загиналият Христо Господинов, е поискано становище за състоянието на терена.
Поисканото становище е по повод промяна на статута на земята. След оглед на терена в становището на "Геозащита" изрично се посочва, че там е поставена строителна забрана още през април 1997 година. Освен това експертите заявяват, че е необходимо инженерно-геоложко проучване, защото са възможни свлачищни процеси. Категорично сме казали, че районът е опасен, каза още Йордан Йорданов. Дадено е предписание в района да бъдат изградени укрепителни съоръжения. Писмото обаче явно е послужило само за промяна на статута на земята и собствениците не са реагирали на препоръките на "Геозащита".

12 млн. евро ще бъдат инвестирани по програма ИСПА в депо за битови отпадъци край Видин
Вече са извършени геоложки проучвания в района на сметището в местността "Козя гърбина", Видинско, съобщи радио Гама. Изготвен е план за закриване на старото депо, в района на който ще бъде реализиран новият проект. Предвидено е рециклиране на отпадъците и разделно събиране на сметта. Депото за битови отпадъци трябва да бъде изградено до 2006-та година. Планирани са дългосрочни инвестиции до 2020-година. Видин е сред шестте общини в страната, които ще бъдат финансирани по европейската програма ИСПА за изграждане на регионални сметища.

Ппредставена беше Интернет страница, създадена за местните избори
Представена Интернет страницата www.kmet.info за местните избори. Една от целите на сайта е да покаже, че кандидат-кметовете не са едни и същи. На този сайт ще има форум под всяка една кандидатура и програма, като Боршош заяви, че за първи път в Интернет пространството хората ще могат да водят диалог за местните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА