Last news in Fakti

26 Септември, 2003 00:00 348 0

Сърбия и България подписаха договорът за Коридор №8

  • софия
Премиерът Симеон Сакскобургготски и гостуващият по негова покана председател на сръбското правителство Зоран Живкович днес ще подпишат декларация за ускорено развитие на съвместния проект за развитие на трансгранична и транспортна инфраструктура по общоевропейския Коридор N 10. Живкович е на еднодневно официално посещение у нас. Заедно с него идват министърът на вътрешните работи на Сърбия Душан Михайлович, транспортният Мария Рашета-Вукосалевич и на туризма Слободан Милосавлевич.

София и Белград ще подпишат и споразумение за реконструкция и модернизация на жп линията София - Ниш и за построяването на магистралата София - Ниш. България кандидатства за финансиране от Пакта за стабилност с три проекта, сред които и този за пътната отсечка. По предварителни разчети общата стойност на аутобана е около 700 млн. EUR, от тях 324 млн. EUR за българския участък. Вътрешният министър Георги Петканов ще подпише със сръбския си колега споразумение за сътрудничество срещу престъпността, търговията с наркотици и нелегалната миграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА