Last news in Fakti

1 Октомври, 2003 00:00 551 0

Над 3 млн. лв. от концесионни възнаграждения върху плажове са събрани до края на 2002 г.

  • плажове-
  • кабакум-
  • централен-
  • комисията-
  • север-
  • плажа-
  • морски-
  • морските-
  • морските плажове
До средата на декември 2002 г. са събрани 3 481 543 лв. концесионни възнаграждения върху плажове. Повишението на приходите спрямо 2001 г. е с повече от 1,1 млн. лв. Това е записано в Доклад на Комисията за контрол по предоставените концесии на морски плажове, който Министерският съвет ще разгледа на предстоящото си заседание на 2 октомври.

За спазване на концесионните договори през миналата година са били проверени 58 морски плажа. Специална комисия, назначена със заповед на министъра на регионалното развитие, е извършила проверка за водноснабдителната дейност, медицинското и санитарно-хигиенното обслужване и поддържане на морските плажове под концесия. В протоколите към проверката са отразени също и неизпълнените задължения по предоставяне на работна и инвестиционна програма, строителни дейности, осъществявани от трети лица върху или в близост до някои морски плажове и възстановената частна собственост в обхвата на изключителна държавна собственост. Проверките по плажовете са били проведени преди началото на активния летен сезон миналата година, а за някои плажни ивици повторени и по време на самия сезон.

За 14 плажа комисията е изискала от концесионерите предоставяне на работна и инвестиционна програма. Това са морските плажове - "Русалка", "Фиш-фиш", "Кабакум-север", "Кабакум-централен", "Шкорпиловци-юг", "Иракли", "Река Вая", "Елените", "Рада ХТИ", "Сарафово", "Каваците-север", "Дюни-юг", "Лозенец" и "Силистар".

За други 12 плажа комисията е изготвила покани до концесионерите за доброволно изпълнение на задълженията по заплащане на концесионното възнаграждение или по задължителните банкови гаранции. Става дума за "Русалка", "Кабакум-север", "Кабакум-централен", "Слънчев ден", "Шкорпиловци-юг", "Обзор-централен", "Елените", "Несебер-юг", "Равда-Академика", "Созопол-централен", "Лозенец" и "Силистар".

Комисията констатира съществени промени в площите на 12 обекта под концесия, които са настъпили вследствие на природни фактори. В резултат на това проверяващите са предложили за тези плажове да се изготви площно и кадастрално заснемане, след което да се вземат съответните решения при констатиране на значителни разлики в активните площи на морските плажове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА