Last news in Fakti

6 Октомври, 2003 00:00 938 0

Валентин Церовски обеща тунел под Петрохан

  • валентин-
  • церовски-
  • видин-
  • тунел-
  • валентин церовски-
  • има инвеститорски интерес
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски каза в събота, че има инвеститорски интерес да се прокопае тунел под прохода Петрохан.

"Има инвеститорски интерес за строеж на магистрали по европейски коридори 4 и 9 - от Видин и Русе до гръцката граница", каза в Монтана Валентин Церовски. "Всички проекти за трасето Видин - София предвиждат прокопаване на тунел под старопланинския проход Петрохан", обясни той.

Според строителния министър при добро стечение на обстоятелствата е възможно до края на мандата си да подпише договор за отдаване на трасетата на концесия, а до 2007 година тунелът да е готов.

"В момента активно преговаряме с гръцко-американски и с гръцко-германски консорциуми за строеж на магистрали и тунел по коридор 4", съобщи Валентин Церовски. Според него най-трудното е да бъдат убедени инвеститорите, че при влизането ни в Европейския съюз през 2007 година трафикът по шосетата от Видин и Лом за София и Гърция ще нарасне и парите им ще се върнат. "В момента в регионалното министерство се правят изчисления, с които да се потвърди бъдещото значение на коридори 4 и 9", каза Валентин Церовски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА