Last news in Fakti

11 Април, 2023 20:56 2 194 2

Летящ старт за този имотен пазар

  • великобритания-
  • лукс имоти-
  • лондон

Ръст на сделките с луксозни имоти в Лондон

Летящ старт за този имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Лондонският пазар на луксозни жилища и пазарът на Обединеното кралство обикновено следват много различни пътища. Но и двете започнаха 2023 г. с по-висока нота от първоначалната прогноза, според доклад на Knight Frank.

В британската столица пазарът на луксозни недвижими имоти „започна годината по-добре от очакваното", казва Том Бил, ръководител на проучването на жилищните имоти в Обединеното кралство в Knight Frank.

Броят на новите потенциални купувачи, регистрирани през първите три месеца на годината, е с 6% по-висок от 2020 г. Всъщност единственият път, когато е имало повече нови купувачи за подобен период през последното десетилетие, беше през 2022 г.

В същото време броят на новите предложения, излизащи на пазара е най-високият за една седмица през януари от десетилетие.

Времето ще покаже дали едно обещаващо начало на годината ще продължи дълго за пазара на луксозни имоти в Лондон. „Устойчивостта на цените и обемите на продажбите ще бъдат тествани през пролетта, когато бъдат сключени повече сделки, и дотогава на практика няма да има петгодишни ипотеки с фиксиран лихвен процент под 4% в обращение“, се казва в доклад на Knight Frank.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Кочо

    3 2 Отговор
    Хехехе, цените в Англия са едни от най бързо падащите цени в Европа.

    Коментиран от #2

  • 2 Русенец

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аз Кочо":

    Логично. По-ниските цени водят до повече сделки -> повече комисиони за посредниците -> повече и начесто въртящ се капитал -> по-раздвижена икономика -> напреднал бизнес и просперираща нация. А тук се движим в обратната посока.