Last news in Fakti

21 Април, 2023 15:47 5 950 3

Рекорден спад при доходността от имоти

  • великобритания-
  • доходност-
  • имоти-
  • възвръщаемост

Великобритания отчете най-лошите данни от кризата през 2008 година

Рекорден спад при доходността от имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Доходността на имотите в Обединеното кралство спадна с 11,9% през първото тримесечие на 2023 г., което е най-големият тримесечен спад от 2008 г. насам. Това се случи на фона на повишаващите се лихви и затягането на условията за финансиране, показа тримесечният британски индекс за недвижими имоти MSCI.

Индексът обхваща 7375 имота, предимно промишлени, офисни и търговски сгради, оценени на 140 млрд. паунда.

Британският пазар на бизнес имоти е под натиск от високата инфлация и икономическата несигурност. Няколко фонда за недвижими имоти в Обединеното кралство наложиха лимити за теглене, след като пенсионните схеми разпродадоха имотни активи. Целта беше набиране на пари по време на ликвидната криза през септември миналата година.

Bank of England повиши лихвените проценти 10 пъти от декември 2021 г. в опит да се бори с постоянно високата инфлация в Обединеното кралство.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Кочо

    14 3 Отговор
    Къде си вуйчо, що не лаеш? Не мога да повярвам че тук излиза статия за спад на нещо на имотният пазар. Щом това се случва значи нещата не вървят на добре, но чакам ВУЙ да ме опровергае.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз Кочо":

    Горкия, сигурно поръчва нова дограма на панелката, от най-евтината. Ще се оръси още два-три бона, но ще вдигне цената с 10 хилки и ще зачака пак някой шаран.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.