Last news in Fakti

24 Април, 2023 13:21 4 048 7

Албанската Ривиера – една печеливша инвестиция

  • албания-
  • имоти-
  • ривиера-
  • чужденци-
  • покупка-
  • инвестиции

Към покупка на ваканционен апартамент интерес проявяват източноевропейци

Албанската Ривиера – една печеливша инвестиция - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 г. чужденци и албанци, които не пребивават в страната, са закупили имоти в балканската страна на обща стойност над 300 млн. EUR, сочат данните на Албанската асоциация на агентите за недвижими имоти (Shoqtës Shqiptare të Ndërmjetësve të Pasurive të Paluajtëshme). Отбелязва се, че строителният бум в столицата Тирана и по крайбрежието все повече привлича вниманието на купувачи от чужбина.

Експертите на Асоциацията уточняват, че чуждестранното търсене за покупка на недвижими имоти на албанското крайбрежие на Йонийско и Адриатическо море вече се е разширило отвъд Косово, Северна Македония и Италия. Сега източноевропейците, а също и граждани на Украйна, също проявяват интерес към курортния регион. Интерес се регистрира и от страна на граждани на западноевропейски страни, представлявани, наред с други неща, от купувачи от Белгия и Холандия.

Агентите за недвижими имоти очакват през 2023 г. същото ниво на търсене за покупка на недвижими имоти на територията на Албанската Ривиера и в цялата балканска страна като цяло.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    3 6 Отговор
    Не може да бъде,това не е възможно,стига глупотевини.Сега Мочо ше се включи и ше ви светне как цените ше се сринат и имотите ше станат по два за лев ха ха, СМЕХхх

    Коментиран от #4

  • 2 браво

    23 1 Отговор
    На албанците, на хърватите, на гърците на румънците, просто браво.
  • 3 хммм

    21 3 Отговор
    Даже Албания изпреварва беден и оръфан Банту стан.
  • 4 За Албания става въпрос

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вуй":

    бе заврян зет добруджански

    Коментиран от #5

  • 5 Плачко

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "За Албания става въпрос":

    Така де, така
  • 6 Албанец

    10 3 Отговор
    Цените на имотите на всякъде са по изгодни от колкото в България.
    120000 $ за панелка в Бургас е безумие за имот който има 20 год остатъчен живот.
    Друг е въпросът какво е качеството на строителството в Албания. При заметресението в Дуръс преди пандемията стана ясно че може и по добре.
  • 7 бай Даньо

    6 3 Отговор
    Който даде пари на Фатки може да рекламира на воля евтино , това албанската "Ривиера" (сериозно!?), това турските производители на рахат локум , това румънски таралясници Дачия, това американската война в Украйна ....