Last news in Fakti

7 Май, 2023 10:21 8 187 86

Двуцифрено поскъпване при новите жилища

  • черна гора-
  • жилища-
  • ново строителство

В Черна гора увеличението е със 17% за година

Двуцифрено поскъпване при новите жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През първото тримесечие на текущата година средната цена на новопостроените жилище в Черна гора е 1399 EUR/кв.м, сочат данните на Monstat. Това е със 17% повече спрямо същия период на 2022-ра. Динамиката обаче се оказа разнородна, като се вземат предвид регионалните различия.

Изменение на цените на жилищата ново строителство
в Черна гора (в EUR/кв.м)

Регион Средна стойност на кв.м през I-во тримес. на 2023 г. Средна стойност на кв.м през I-во тримес. на 2022 г. изм. %
Черна гора € 1 399 € 1 160 17%
Подгорица € 1 477 € 1 230 20,08%
Крайбрежието € 1 387 € 1 370 1,23%
Централен регион € 673 € 610 9,36%
Северен регион € 1 268 € 1 399 -9,36%

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милена Богданова

    11 4 Отговор
    Пропуснах да кажа,че при нас поскъпването на годишна база е 100%
  • 2 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    9 0 Отговор
    Другия му любим "бизнес" похват! Вие гледайте бензина докато аз пооправя имотите... Фокус-покус и хоп - новите цени. А вие идете да платите лихвичките по кредитчетата. Благодаря.
  • 3 Аз Кочо

    25 3 Отговор
    Не знам за черна гора, но по света това е най лошият пролетен сезон от 2000 година насам. Сделките са надолу, цените също. Инфлацията както и лихвите няма да паднат скоро. Така че този срив ще продължи още много години. Успех на всички продавачи и търпение на всички купувячи

    Коментиран от #5

  • 4 Нещата са зле

    19 5 Отговор
    каквото и да облъчват от имотната мафия, истината е, че сделки няма, мандалото лопна, последния влак замина, само Вуй остана на гарата да чака тъща си с бурканите

    Коментиран от #46

  • 5 Гост

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Аз Кочо":

    Докога да търпим? Колко очакваш да паднат имотите, с 10, с 20, с 30% или с 5%? Ако ще трябва да чакам още 3 години за някакви си -10% или -15% намаление, мерси.

    Коментиран от #6

  • 6 Аз Кочо

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    С колко ще паднат и за колко време това вече никой не знае. Ако знаех щях да съм медиум. Но в края на крайщата никой не може да те накара да чакаш или да купуваш. Щом си на зор давай, купи но после не гледай цените. Просто си гледай живота.

    Коментиран от #8

  • 7 Аз Кочо

    19 3 Отговор
    Миналият балон цените падаха 6-7 години докато достигнат дъно, при нулеви лихви и масивно печатане на пари от всички банки. Сега лихвите са от 3.25 до 5.25 и пари не се печатат цените вече падат сделките навсякъде се сринаха и банките фалират. Този балон е двоично по голям от онзи през 2007. Трябва търпение. Този пазар е най бавният от всички други, защото е свързан с психология. Когато продавачът се отчая, изгуби надежда и се изнерви тогава ще е мо е та за покупка. Ако купиш сега ти му позволява да излезе от пазара с печалба която дори и не е сънувал. Цикълът на имотният пазар е 18ф. Сега сме все още в края на експанзията, следва срив. То не е точно срив а бав о и дълго пътуване към дъното.

    Коментиран от #47

  • 8 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Аз Кочо":

    Аз си имам жилище, нямам зор да купувам. Но сривът е дългоочакван от много хора, които са имали някакви идеи, но досега са били възпирани от непосилните цени. А и през 2017 купих имот, който го взех ей така, а днес гледам, че в него район подобни имоти в същото състояние им искат двойно повече пари. И тук се поражда въпросът: що пък да не вложа някой лев в нещо подобно, ако стойността му няма да пада? Да, има индикации за балон, а вече има индикации и за спукването му, но от друга страна пък цените и заплатите вече не са такива, каквито бяха и едва ли имотите ще станат по два за лев. Имам предвид, че ако днес не купиш нещо за сто хил спестени евра, при заплата два бона, може да не можеш да си го купиш утре, при заплати от три бона и цена от 120 хил евра.

    Коментиран от #9, #12, #13, #15

  • 9 Аз Кочо

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Цените на тези нива не са стабилни. Те вече падат навсякъде по света, дори и в София с 2.5 процента. Прочети пак какво съм написал по долу. Ще добавя че ИСКАНИТЕ цени не са ПРОДАДЕНИТЕ цени. Всеки иска, въпросът е кой дава и дали дава, краткият отговор е НЕ

    Коментиран от #10, #14, #20

  • 10 Пешо

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    Кочо, кочо, колкото си умен, ако си и толкова богат, не само че скоро няма да купиш имот, ами ще спиш под мостовите.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Аз Кочо

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Нито купувам нито продавам, имам си достатъчно. Мен не ме мисли гледай себе си.

    Коментиран от #66

  • 12 Гост ли си Вуйчо ли си

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Много ти е елементарна провокацията. Нищо не разбираш от икономика, ама не ти и трябва, остани си про..

    Коментиран от #17, #48

  • 13 има логика но..

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Но тя не включва 2 много прости факта:
    1. Заплата 2 бона имат много малъл процент от хората у нас. Съответно малък процент от имотите могат да бъдат ценообразувани спрямо такъв доход.
    2. Никой не ти гарантира ,че тия с 2 бона ще получат повишение от 50% в средносрочен план.

    Много индикции за пазарен срив има. И едната от тях е, че се увеличава безработицата. Увеличават се и кандидат гурбетчиите, но гурбетът е все по-малко възможен, защото приемните страни имат също финансови проблеми и защото нашите цени вече не са подходящи за гастербайтери.

    Махнем ли гурбета от сметката. Махнем ли евтиния кредитен ресурс. Сложим ли икономическите пустини, копито заемат 2/3 от територията ни. Добавим ли кошмарната безработица и загубените пазари.... ... ... ...

    Нужно е новото урпавление да вземе мощни социални мерки. И така може би ще бъде избегнат големият срив, който е все по-вероятен.

    Коментиран от #18

  • 14 абсолютно си прав

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    Имоти стоят непродадени години наред и не само че държат цена, ами и същата бива повищавана.
    Има си история в нета, който иска да провери.

    Кутийка по провинцията от 30 000 евро преди 3-4 години днес е 60 000 евро. Говоря за една и съща кутийка не като тип ами буквално. Нещо непродадено за 30к години наред, сега да бъде продадено за 60к? Възможно е, но само при масова психоза сред купувачите.

    Пазарът е тотално замръзнал и сделките са все по-малко.

    Коментиран от #16, #49

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "абсолютно си прав":

    Откъде знаеш, че някой не го е купил за 30к и не го е обявил обратно за 60к? Може да е спекулант, но все пак имотът е бил продаден за 30к.
  • 17 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост ли си Вуйчо ли си":

    Обори ме с факти и логика или просто не се обаждай.
  • 18 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "има логика но..":

    Не съм съгласен. У нас няма безработица, а напротив, имаме недостиг на работна ръка. Заплатите, макар и със закъснение, все пак се актуализират. Много от фирмите вече имат политика за ежегодно повишение на заплатите, съобразно инфлационният процент. А частните майстори, като фаянсаджии, майстори на покриви, зидари, мазачи и подобни въобще не чакат, ами направо сами си вдигнаха ставките. Да споменавам ли колко се разрастна ай ти секторът, където заплатите са над средната, че понякога и в пъти над нея? Това са все хора с пари и с възможности, а броят и делът им сред работещите расте. Те успяват да спестят, при това немалко, и инвестират. Само не разбирам защо в български съборетини, като спокойно могат да си позволят вила на Лариса.
  • 19 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Да, умен е. Доводите му са логични и обосновани, като ги подкрепя с факти и правдиви изводи. Просто има един такъв момент, че пазарната икономика в България не е съвсем подчинена на пазарни принципи.
  • 20 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    2,5% не е задължително начало на голям спад. Може да е нормално колебание на пазара. Купувачите, които чакат по-изгодни цени, се надяват на нещо над -30%. Е, казваш, че вече има индикации за началото на такъв спад, но когато цените се сринат, то и повечето продавачи ще се отдръпнат. Никой не иска да си продава имота на безценица. Ако продавачът е на зор, ще продаде и евтино, но онези, които не са, ще свалят обявите и ще изчакат по-добри времена. Този факт не бива да се неглижира, защото разнообразието ще се свие до минимум и клиентите може да нямат какво да си харесат.

    Коментиран от #23

  • 21 Аз Кочо

    8 1 Отговор
    Да това се наблюдава в САЩ и Канада. Продавачите се отдръпват и чакат по добри времена. Но те могат да си ги позволят защото са с 30 годишно фиксирани ипотеки на 3 пр. . В Канада, Европа и тук обаче ще дойде време за рефинансиране. Инфлацията е лепкава а банките явно нямат намерение да се борят с нея чупейки икономиката. Тогава и лихвите ще останат високи за по дълго. Тоест доста хора ще видят увеличение на вноските. Пазара няма да падне с 50 процента за една нощ. Това ще е дълго пътуване към дъното. Освен това Водещият индикатор за рецесия, който работи в 100% от времето и често години напред, е самото експанзия. Знаете със 100% сигурност, че експанзията ще бъде последвана от рецесия. Така винаги се е случвало в човешката история, по дефиниция. Има експанзия, а след експанзията следва рецесия. Винаги. Сега сме в експанзия и вие знаете със 100% сигурност, че експанзията предсказва пристигането на рецесия.
    ЕДИНСТВЕНОТО, което не знаем, е кога ще дойде рецесията. И тук се намесва безработицата. Тя има тенденция да заковава началото на рецесията което ще срине пазара на труда,. Това ще доведе до принудителни продажби на хората с кредити а и паника при другите които чакат без да продават.

    Коментиран от #24

  • 22 до Гост

    2 3 Отговор
    а почини си малко с глупотевините и се надъхвай сам на масата, нас не ни занимавай с алабализмите ти

    Коментиран от #25

  • 23 Аз Кочо

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Да 2.5 не е много но е показателно че бума е приключил, следва спад. Пазара на имоти е най бавен заради психологичната му същност. Цикълът при него е като месечен дамски цикъл. Ако се върнете в историята ще видите че той е 18 годишен. Сега пак ще е същото, плюс минус някой месец

    Коментиран от #27

  • 24 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Аз Кочо":

    Съгласен съм, но при нас няма безработица. Имаме липса на кадри. А и инфлацията, подхранвана от извънредни световни ситуации, като пандемия и война, може да достигне такива нива, че дори имотите да се купуват с по две месечни заплати, пак да са се стопили спестяванията в банката. Времената са много непредвидими, въпреки, че рецесията вече е предвкусвана.

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 25 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "до Гост":

    Ще те помоля да си седиш на каишката и да не се месиш там, където не ти е мястото. Опитвам се да говоря с човека, да стигнем до по-ясно картина, докато злобното ти виене нито помага, нито има нещо общо с конструктивен диалог. Като не си дорасъл за такива разговори, не се бъркай.
  • 26 Аз Кочо

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Да безработицата в момента по цял свят е на рекордно ниски нива и точно това поддържа инфлацията. Тя обикновено поднася изненади падайки и после скачайки двойно. Това е ключът. ВИСОКИ ЛИХВИ ЗА ДЪЛГО. в един момент фирмите трябва да рефинансират, на по високи ставки. От там ще тръгне и спадът на този пазар. Въпрос на време. Преди всяка криза пазара на труда е в подем после се срива и то бързо. А той е последната обувка която пада точно след началото на рецесията
  • 27 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Аз Кочо":

    Последният крах на имотните цени в България беше няколко години след крахът им в САЩ. Ако не бъркам, цените тук тръгнаха рязко нагоре отпреди пет години. Тези цикли не са строго фиксирани по 18 г, а са според различни фактори, определящи динамиката на пазара. Днес, динамиката е бърза, заради паниката от световната инфлация, банковите фалити и несигурното утре. Купувачите на сегашното време са нетърпеливи, недисциплинирани и лесно се хвърлят на кардинални решения, съблазнени от мисълта "абе, какво има да чакам? Хората ги изплатиха и забравиха." Продавачите, пък, са алчни, твърдоглави и упорити. Трудно смъкват цена и са подстрекавани да не го правят от едни други, които не искат статистиката да тръгне надолу. Играта на нерви не е за всеки, а и купуването на имот за живеене не опира до това, да излезеш по-голям тарикат от другия. Това е философия, следвана от инвеститори и спекуланти, но хората, които просто си търсят дом ще го купят, дори да не е най-изгодният момент, щом е достатъчно поносим и щом са си го харесали.

    Коментиран от #30

  • 28 инфлацията викаш

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    а случайно да вдяваш, че тя е плод на алчността на точно такива тарикат продавачи като теб

    Коментиран от #32

  • 29 Аз Кочо

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    В момента инфлацията бушува в услугите, беше паднала в стоките, но сега пак тръгва нагоре и там. Засега не е тръгнала в суровините но мисля че ако банките не повишат пак лихвите тя ще тръгне и в суровините. Тази инфлация е най лошата от 40 години насам и няма да е лесно да. се потуши

    Коментиран от #31, #35

  • 30 Аз Кочо

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Да, младите са нетърпеливи не са преживели 1996 и 2008. Затова факт е че масите купуват на пик и продават на дъно. За 18 годишният знам че досега винаги е бил постоянен. Говоря за старите европейски пазари не за бг
  • 31 Не е точно така

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Аз Кочо":

    Инфлацията знаеш как се създаде , изкуствено, сега така и ще си тръгне, защото сценаристите на тоя театър живот са решили да я премахнат. Не става веднага, иска се малко време, но, условията за това са създадени, вече започна с обратното прибиране на напечатаните пари, затягат се и кредитите, заплатите няма да мърдат повече, защото няма да има лесни пари за раздаване на популист-политическата клоака

    Коментиран от #37

  • 32 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "инфлацията викаш":

    Аз не продавам имот. Аз се чудя, дали да купя. Продал съм единствено две стари коли. Престани вече. Очевидно не схващаш какво пиша.

    Коментиран от #33

  • 33 а така

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    сега е момента за апартамента, ти можеш, ти не си кой да е, ю кен дует! Само си напиши, че това че се чудиш дали да "купиш" е реклама, ако си честен

    Коментиран от #36, #40

  • 34 Брокер

    7 1 Отговор
    Неее, дизела вече е 2,5лв/литър, олиото 2,8лв/литър, хляба 1,5лв. С какво да праща купувачите, как да ги лъжа. Цените се връщат на старите си нива, който не смъква фалира.

    Коментиран от #39

  • 35 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Аз Кочо":

    Говорим за различни места. Ти говориш за света, в частност Западът, а аз фиксирам поглед върху ситуацията в България. Да, има свързаност между двете, но тукашните пазарни принципи са се доказали като неадекватни. Не питам какво би трябвало да стане, според учебниците, а какво да очакваме в действителност, според особеностите на балканският купувач и нестандартното му възприятие за нещата.

    Коментиран от #38

  • 36 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "а така":

    Не ща апартамент, имам си. Много разходи и ако не го отдавам под наем ще ми струва по-скъпо, отколкото ако парите седят под дюшег или в банка.
  • 37 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Не е точно така":

    Заплатите в Европа и САЩ растат. Пазарът на труда.бумти. За да изчезне инфлацията трябва тежка рецесия, но правителствата не искат това. Затова и лихвите са под инфлацията. Тя ще се задържи за дълго освен ако не настане тежка всеобхватна рецесия.
  • 38 Аз Кочо

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Всичко което е било на запад рано или късно ще дойде тук. Светът е едно глобално село. Това което става там ти дава насоки за това което ще стане и тук

    Коментиран от #41, #50

  • 39 Аз Кочо

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Брокер":

    Това са цените на суровините и стоките. Но виж какво става с.цените на услугите, майстори, фризьори и т. Н

    Коментиран от #42

  • 40 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "а така":

    Защо да давам 200к за пустеещ апартамент, на който ще му плащам по 700 лв годишно такса поддръжка и още 250 лв данък, като мога да си взема къщичка на 45 Мин с кола за 75к с годишен данък 50лв? За 45 Мин стигам от кварталът ми до работа с колата, толкова ми отнема и от къщата на село. А на село няма трафик, няма шум, няма смог. Има дворче, басейнче, дръвчета, птички и чист въздух.
  • 41 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "Аз Кочо":

    А дотогава? Дечурлигата пораснали и заминали по чужбина, а ние събираме точки за пенсия. И що чакахме 18 г? За да купим панелката с 15к лв по-евтино ли?

    Коментиран от #43

  • 42 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Аз Кочо":

    Цените на имотите са едното, което разколебава клиента да купува. Скъпите услуги на майсторите за ремонт са другото, което може да откаже несигурният клиент.
  • 43 Аз Кочо

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Търпеливите харчат парите на нетърпеливи те хахахах. Търпение, имайте търпение

    Коментиран от #51

  • 44 супер експерт еколог

    3 4 Отговор
    Черна гора си е добро място някъде на г.з на географията. По принцип инвестицията във НИ и земя са най добри. Всичко друго се обезценява и става на кал. Във злато също е добре , но за там трябва да имаш много излишни пари дето не ти трябват. Във супер скъпи яхти също е добро за инвестиция.
  • 45 Айше

    2 1 Отговор
    При мен е ефтино.Харесах си място за къща и след месец имах къща
  • 46 Вуй

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Нещата са зле":

    Мочо, стария Вуй се завърна от почивчица и мога да ти кажа, че хотелите по Банско са пълни.Народа яде,пие,плющи и се весели.Само в твойта глЪвЪ са фалити и сривове.Не разбра ли ,че неудачници винаги е имало и ще има, защото иначе кой ше бачка

    Коментиран от #52, #54

  • 47 Цоко Смоко

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Кочо":

    Преди пишеше, че лихвите са 1.5% а сега, че са +.3.5 - 5% ,нещо май сам се надбягваш ривери

    Коментиран от #53, #55, #63

  • 48 Вуй

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост ли си Вуйчо ли си":

    Мочо ти имаш вече фобия от мене,аз преди малко с моето фемили идвам от Банско.Явно Криптомир ти е взел акъла в Мантастико ха ха

    Коментиран от #62

  • 49 Вуй

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "абсолютно си прав":

    Мойчо,къква ти беше заплатата преди 5г. , каква е сега?А цени на горива,ток,парно,храни, све?Едно време и аз бях на 16г., а сега минавам 60.??????

    Коментиран от #60

  • 50 Софянец

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Аз Кочо":

    Евала Кочо, ти откри топлата вода, уникален си

    Коментиран от #61

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 видя ли ги

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Мен":

    ми аз ви казах, на русенско варено и копърка изкараха три дни
  • 58 Вуй

    0 2 Отговор
    модуратора ми е селски
  • 59 Лупи

    2 1 Отговор
    Така е. И двамата сте гоуеми селяни
  • 60 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "Вуй":

    Преди пет години, през 2018, дизелът беше 2,15, а газта 92 ст. Днес, дизелът е 2,50, а газта е 1,02. Поскъпване с 10%...15%. При имотите поскъпването е двойно, но пък продажбите май ще са наполовина.
  • 61 Трънчо

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Софянец":

    Да, добре че беше той, да ти покаже и сапуна.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мен

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Цоко Смоко":

    Не си брокер, невежа си....

    Коментиран от #64

  • 64 Плачко

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "Мен":

    Си ти и без д%ар %ник ха хах

    Коментиран от #65

  • 65 лека нощ Вуйчо

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Плачко":

    и нахрани кокошките преди да се заровиш в сламата

    Коментиран от #67

  • 66 Вуй

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Аз Кочо":

    Затова ли от сутрин до вечер само пустосваш тука а
  • 67 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "лека нощ Вуйчо":

    Лека и на теве ривери
  • 68 Криптомир

    1 1 Отговор
    Ставай Кочо и не се излежавай, защото днеска ще дойдат два тира с захар
  • 69 Вуй

    1 2 Отговор
    никакви копърки и русенско варено не се яли, маахме си гризки и чипс, чат пат кренвиши, ама от пилешко орижинъл

    Коментиран от #70

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Вуй

    0 4 Отговор
    Риверее, народа живее , не кат теб, скръндзъ. масово по курорти си шлюпат семки, льокат си двулитровки пласмаски орижинал на промоция, карат лъскави колици на газ, въобще ....идилия. Народа има пари, както се вижда, и висок стандарт, като мен

    Коментиран от #72, #73, #74, #75, #81, #86

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 висок стандарт казваш ?!!

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Вуй":

    че и като теб !!!

    Коментиран от #77

  • 75 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Вуй":

    И това ще отмине. Ето какво става в Америка идва и насам

    Дълги години имотните предприемачи разчитаха на евтини заеми и инвестиране на парите на пазар с растящи цени на активите.

    Сега „виждаме перфектна буря от растящи лихви, които налагат понижаване на цените на активите в съчетание със структурен спад на заетостта и остаряване на активите“, казва Матю Чабран, съосновател на компанията Tikehau Capital, която се занимава с управление на алтернативни активи за общо 43 млрд. долара

    Коментиран от #76, #84

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Аз Кочо

    3 1 Отговор
    Питай моде ра тора, братчед ти, да ти каже ип тата. Така ще се успокоиш, че не съм аз тоя дето пише с твоя ник, а и че не си пиша сам, хахахаха
  • 80 Тинчето

    2 1 Отговор
    ВУЙ, цяла България те п с у ваме, не е само Кочо.

    Коментиран от #82

  • 81 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Вуй":

    Кола на газ и висок стандарт??????
  • 82 Вуй

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Тинчето":

    Аз пък се радвам,че има такива като вас,за да живеят такива като нас добре

    Коментиран от #85

  • 83 Охранител в Карлуково

    1 1 Отговор
    Вуй, лека нощ, лягай че скоро гасим лампите. Пазара на НИ бега, утече се, гушна чемшира
  • 84 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Аз Кочо":

    Ривери,ден година храни,докато умните се наумуват,лудите се налудуваят/наревът/
  • 85 Банцкалия

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Вуй":

    Ведухму ту колко добре живееш,, дойде с багажник пълен с консерви и не излезна от квартирара, курортист
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.