Last news in Fakti

25 Май, 2023 11:12 3 107 1

Промени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

  • саниране-
  • мррб-
  • промяна

Касаят одобрения бюджет

Промени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради - 1
Снимка: М. Богданова ©

Спазване на финансовия лимит по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) и изпълнението ѝ в рамките на одобрения бюджет гарантират обявените за обществено обсъждане промени в Постановление № 18 на Министерски съвет от 2015 г. за приемането ѝ.

В проекта за изменение и допълнение на Постановлението е заложено по програмата да не бъдат поемани нови финансови ангажименти и да не се сключват договори за обществени поръчки с нови външни изпълнители, избрани по Закона за обществените поръчки. Предвижда се още да има краен срок, в който ще могат да бъдат сключвани анекси към договорите за целево финансиране. Изключение ще се прави за сградите без сключен договор с изпълнители, но с потвърден финансов ресурс от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За тях обаче се предвижда срок за неговото сключване. Подписаните вече контракти с изпълнители, по които не са извършени дейностите, няма да бъдат засегнати от промените и ще се изпълняват съгласно условията на НПЕЕМЖС.

Проектът за изменение и допълнение на Постановление № 18 на Министерски съвет от 2015 г. за приемане на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата и за определяне на органите, отговорни за реализацията ѝ, е публикуван на Портала за обществени консултации и интернет страницата на МРРБ в раздел Проекти на нормативни актове.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям зор

    8 1 Отговор
    И пак ви пиша,направете го както в белите държави ;абонат. Или не ви изнася защото не се знае за колко време сте там,лапачката.