Last news in Fakti

30 Май, 2023 08:03 17 962 9

Измама със сглобяеми къщи

  • пловдив-
  • сглобяеми къщи-
  • съд-
  • измама

Пострадали са "изгорели" с 33 000 лева

Дело срещу мъж, въртял схеми със сглобяеми къщи в пловдивското село Яврово, стартира по общия ред. Измамникът Мирослав Кръстев от Хасково се изправи пред Районен съд- Пловдив, за да стане ясно дали ще се признае фактите вписани в обвинителния акт. След множество провали на съдебния процес стартира разпоредителното заседание, като стана ясно, че Кръстев не иска да бъде защитаван от адвокат на днешното дело, но пожела за следващия път да му бъде назначен служебен такъв.

Според обвинителния акт подсъдимият по делото на 11 ноември 2018г. в село Яворово в качеството си на управител и собственик на ЕООД измамил с 33 100 лв. Ангел Даскалов и Мирослава Янчева, като им казал, че ще им построи сглобяема дървена къща, уточнява Trafficnews. Хасковлията е бил собственик на капитала и управител на еднолично дружество, чийто предмет на дейност бил свързан с дърводобив, преработка, производство и търговия с дървен материал, дърва за огрев и др.

Фирмата му от момента на създаването си не била извършвала дейност, не разполагала с производствена и складова база, нямала регистрирани касови апарати, договори за наем на помещения или машини или други обстоятелства, които да инициират извършването на каквато и да било дейност. Въпреки това измамникът публикувал обява в „ОLХ“, където се рекламирал като строител с богат опит в изграждането на сглобяеми къщи. В обявата имало и прикачени снимки на готови негови проекти. Тази обява именно видял и пострадалият Даскалов заинтересован от обявените от подсъдимият цени, които се отличавали като значително по- изгодни в сравнение с други подобни обяви, се свързал с него и се договорили да се срещнат лично на терена на имота, където да преговарят относно строителството на дървената къща. В действителност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и твърденията му, че има реализирани проекти не било вярно, а целта му била да се облагодетелства неправомерно за сметка на пострадалите лица.

В съдебната зала присъстваха и двамата пострадали, които бяха конституирани като частни обвинители. Държавното обвинение пожела от съда делото да бъде гледано по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. След като магистратите дадоха думата на обвиняемия, той не призна вина и не пожела да каже нищо повече.

Така след изслушване на страните съда насрочи заседанието за друга дата, като ще бъдат призовани всички свидетели и вещи лица за разпит. Мярката за неотклонение „подписка” спрямо обвиняемият също бе потвърдена от магистратите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    60 6 Отговор
    Едно време им викаха бунгала, сега сглобяеми къщи!
  • 2 Пред закриване

    49 4 Отговор
    Работата на бг прокуратурата е пълен леш.
  • 3 Българин

    49 6 Отговор
    И какво има в едно бутгало за 33000лв. ?

    Коментиран от #6

  • 4 Другият един

    34 3 Отговор
    В разградени двор всичко е възможно И като тези разни строители на апертаменти и къщи никой не ги контролира и при нарушения санкционира правят каквото си изкат Майката му е предварително да ви вземат едни пари и после мърдане няма лапнали сте гола кукичка и спокойно можете да се плачете на арменския поп Всички документи изрядни от до и вие сте от към страната на булката А случайно замислили ли сте се защо няма типови държавни документи които тези строители да подписват и мърдане от държавните разпоредби и стандарти да няма както за строителя така и за възложителя Ами няма нужда да се замисляте защото в тази голяма далавера
    са замесени най големите хора който са на върхът на държавата и и от там папкат строителството е голям бизнес и случайни строители няма
  • 5 Да повторя за бъдещите тарикати

    26 6 Отговор
    Хубаво и евтино! Такова чудо няма на земята без значение дали ще си купите сирене, дъвка или къща.😹😹😹😹😹
    Трима тарикати се надлъгвали и един печели😁😁😁😁но не за дълго.Едните искали да минат тънко за труд и матеряли другият пък не му се работи и е изпил парите до такава степен, че няма кеш за адвокат.Поне си е пощракал 2-3 месеца сега ако имаше правосъдие в кауша при бай Ставри да бачка за в полза на обществото и да изплаща парите на другите тарикати но сега ще има по една студена вода за всички.😁😁😁Да вземе да им даде чертежите и да каже в съда, че тези пари са за това.😁😁😁😁Като нашите Ф-16

    Коментиран от #8

  • 6 между_другото

    18 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Това не е бунгало. Не го слушай оня!
  • 7 Прозззззд народ

    20 0 Отговор
    Ако е утвърден строител, както се рекламира, определяме цената и всички подробности, после сроковете и подписваме нотариално заверен договор със съответните неустойки и за двете страни. Предава обекта, както е договорено, разплащаме се и всеки по пътя си. Всичко друго е лов на шарани.
  • 8 Вуй

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да повторя за бъдещите тарикати":

    И аз от толкова време се опитвам да обясна на ривере, че хубава жена,кола и имот искат и хубави пари.Голям мерак се гаси с големи пари
  • 9 Гост

    13 0 Отговор
    Тия дървени и сглобяеми къщи преди години бяха изгодни, но днес са на ненормални цени. За тия пари ще си вземеш стара тухлена къщичка в много добро състояние. Да не говорим, че всеки тарикат почна да се пише строител на сглобяеми къщи. Пусне привлекателна реклама, събира пари от хората и наема няколко майсторчета от друга фирма да вършат работата, а той прибира тлъста печалба. А вярно ли е, че банките не отпускали кредити за дървени къщи?