Last news in Fakti

3 Ноември, 2013 22:29 3 149 0

Сърбия със закон за брокерите на имоти

  • сърбия-
  • брокери-
  • закон

Съгласно новия Закон за брокерите на недвижими имоти трябва да бъде създаден Регистър на посредниците, който ще позволи да се намали броят на нелегалните лица, упражняващи тази дейност и да се свие сивия сектор. Той има за цел да защити както продавачите и купувачите, така също и да гарантира законността на посредниците при сделката. В закона се определя реда на регистрация на агенциите за недвижими имоти и размера на застраховката на брокерите.

Законът влиза в сила след шест месеца. Съобразно него посредниците задължително трябва да минат изпит, за да упражняват професията „брокер на недвижими имоти”. Също така посредническа дейност ще имат право да упражняват само компаниите, които са включени в Регистъра. Той непрекъснато ще бъде обновяван, за да могат участниците на пазара – продавачи, купувачи, наематели и наемодатели, да знаят кои агенции за недвижими имоти са законни.

„Към момента на пазара в Сърбия работят около 300 посреднически компании, а почти 800 лица упражняват незаконно тази професия”, казва вицепремиерът Расим Ляич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА