Last news in Fakti

19 Януари, 2004 00:00 629 0

"Топлофикация-Варна" избира банка за финансиране на инвестиционен проект в размер на 690 000 лева

  • подаване-
  • крайният-
  • поръчката-
  • инвестиционен-
  • процедура-
  • крайният срок-
  • дружеството крайният срок
"Топлофикация-Варна" ЕАД откри процедура за избор на кредитна институция, която да й отпусне инвестиционен кредит в размер на 690 хил. лв. Целта на заема е да се осигурят средства за изпълнението на инвестиционен проект за доставката на когенераторна инсталация. Проектът е одобрен от Комисията по структурна реформа към Министерството на енергетиката и енергийните ресурси. Основната част от определената в поръчката сума ще покрие първоначалната вноска в размер на около 15% от крайната цена на инсталацията. Погасяването на вноските по договора ще става на разсрочено плащане. В сумата на проекта се включват и други разходи, които топлофикацията следва да направи, обясниха от дружеството.

Крайният срок за подаване на оферти в процедурата за инвестиционен кредит изтича на 17 февруари.

Същевременно топлофикационното дружество обяви и отделна процедура за доставката на ко-генераторната инсталация. Тя трябва да се състои от два когенератора, всеки от които да е с мощност за производство на електроенергия от 2-2.2 мегавата. В момента генераторите не произвеждат ток и това е причината да се открие конкурс за доставка на инсталацията, заявиха от топлофикацията. Произвежданата от новите когенератори електроенерия ще се продава на преференциални цени съгласно промените в Закона за енергетиката, поясниха от дружеството. Крайният срок за подаване на оферти за търга е 16 февруари, а гаранцията за участие е 26 хил. лв.

Националната служба за растителна защита откри процедура за избор на компания, която да й осигури самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина. Крайният срок за подаване на офертите изтича на 2 март. Ориентировъчната стойност на поръчката е 50 хил. лв. Кандидатите в конкурса трябва да бъдат членове на IATA или турагенции, притежаващи лиценз от Министерството на икономиката и акредитация в IATA и да имат техническите възможности за изпълнение на поръчката.

През 2003 г. Националната служба за растителна защита имаше сключен договор с "Бългериан ВИП травъл" ООД за осигуряване на самолетни билети.По данни от Регистъра на обществените поръчки на 28 декември 2002 г. "Топлофикация Варна" е сключило договор със старозагорската компания "Ротек" ООД за доставка, включваща проект, монтаж и въвеждане в експлоатация на инвертор за регулиране честотата на захранващото напрежение на електрическия двигател на центробежна мрежова помпа 600 кW/6 кV.

Общата стойност на договора с ДДС възлизаше на 320 340 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА