Last news in Fakti

27 Февруари, 2004 00:00 566 0

Отнемат имотите и на лудите бандити

  • имущество-
  • бъдат-
  • със значителна стойност
Имотите на бандитите, обявени за невменяеми, ще бъдат конфискувани в полза на държавата. На конфискация ще подлежи и имущество със значителна стойност, придобито от престъпна дейност, извършена в чужбина, която не попада под наказателната юрисдикция в България. Това предвиджда приетият от кабинета вчера проектазакон за конфискуване на имоти, придобити пряко или косвено от престъпна дейност.

Според проекта производството по блокиране или отнемане на имущество да бъде провеждано, когато се установи, че дадено лице притежава имущество със значителна стойност, т.е. над 60 000 лева и срещу него е започнало наказателно производство за тероризъм, незаконен трафик на наркотични вещества, изпиране на пари, престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи в особено големи размери, трафик на хора, преправяне на пари и документи и др.

Това важи и за случаите, когато притежателят на такова имущество е починал, изчезнал или не носи наказателна отговорност поради амнистия. Имотите ще бъдат отнемани и от наследниците на бандитите, както и ако е прехвърлено на съпруг или съпруга.

Предвижда се в структурата на данъчната администрация да бъдат създадени специализирани отдели, които ще извършват проверки за незаконно имущество.

Служителите ще бъдат определяни със заповед на министъра на финансите. Информацията, която ще се събира при проверката, ще бъде служебна тайна, като проверката ще трае максимално 13 месеца. При нарушения на длъжностни лица ще им бъде налагана глоба до 2000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА