Last news in Fakti

15 Март, 2004 00:00 638 0

Инвеститорите в българските курорти влагат в петзвездни хотели

  • пясъци-
  • туристическа-
  • златни-
  • строителство-
  • ривиера-
  • хотел-
  • камара-
  • строителството-
  • варненската-
  • курорта-
  • златни пясъци-
  • туристическа камара-
  • варненската туристическа-
  • варненската туристическа камара
Сезон`2004 се очертава добър за България и в частност за северното крайбрежие. На започналата международна туристическа борса в Берлин страната е на 7-о място в класацията на най-атрактивни туристически дестинации в света на немския туроператор TUI. Кметът на Варна Кирил Йорданов е в Берлин, тъй като Варна за първи път се представя със собствен щанд на изложение от подобен ранг. Общият ръст на летовниците, които ще посетят страната тази година, се очаква да е 10-12%.

Българското Черноморие предизвика сериозен интерес и на 10-ата Международна Средиземноморска туристическа борса в Тел Авив, Израел, провела се в края на февруари.

Базата за почивка във Варненско за лято 2004 г. ще се увеличи със 7000 легла, обявиха от Варненската туристическа камара. От тях 5000 ще бъдат в курорта Златни пясъци. Така капацитетът на курорта стига 27 000 места за нощувка. Това налага спешни инвестиции в инфраструктурата. За да няма битови неуредици през сезона, частниците влагат 1 млн. лв. в нейната рехабилитация.

Сред атрактивните нови предложения в комплекса през тази година е 5-звездният хотел Адмирал. Златни пясъци АД влага 8 млн. EUR в изграждането на луксозната 7-етажна сграда, която ще предлага 618 легла и 11 апартамента. На разположение на гостите на хотела ще са и два басейна, балнеоложки център, виенска сладкарница, няколко ресторанта. Златни пясъци АД влага и допълнителни средства в доизграждането на аквапарка в комплекса. В курорта строят още няколко собственици, някои от сградите трябва да са готови през 2005 г.

Нов 5-звезден хотел се доизгражда и във Ваканционен клуб Ривиера - Ривиера бийч 2.

Собствениците на "Св. св. Константин и Елена" започнаха инвестиционна програма, която предвижда построяване на две 5-звездни луксозни почивни бази. Едната е в Златни пясъци, а другата в "Св. св. Константин и Елена".

Сроковете за спиране на строителството в курортите трябва да са ясни през есента, за да могат инвеститорите да си направят разчети за темповете на изграждане на нови бази, коментираха представители на туристическия бранш по повод забраната за строителство от 1 май. Нелогично е подобна дата да се определя в средата на април, при положение че досега срокът за прекратяване на строежите е бил 31 май, съобщи председателят на Варненската туристическа камара Димитър Димитров.

Ако не въведем датата 1 май като срок за спиране на строежите, ще чакаме апокалипсис в туризма, коментираха от Варненската туристическа камара. Организираните туристи пристигат у нас все по-рано и на практика през целия май те прескачат строителни площадки, казаха от бранша. Повечето собственици на нови бази гарантираха, че строителството ще приключи до 1 май. Ще спазим сроковете, грубият строеж е довършен още в края на февруари, казаха от Ривиера. Петзвездният хотел Ривиера бийч 2 ще бъде завършен към тази дата. С приключило грубо строителство към 1 май се ангажираха и от Златни пясъци АД, които строят 5-звезден хотел Адмирал.

След многто висококатегорийни обекти бъдещето на предприемачите в строителството е в инвестиции в по-малките морски селища, смятат браншовиците. Очакваният бум е в районите на Балчик, Шабла, Кранево. Сериозен интерес има и към изграждането на различни типове вилни селища. Преговори с руски компании се водят за курортен комплекс Камчия. Намерение за ново строителство има в района на Шкорпиловци. Инвестиционни намерения за луксозно строителство има и към терена на сегашния къмпинг Луна край Бяла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА