Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 23:17 6 525 0

Безумните сгради (СНИМКИ)

  • дизайн-
  • архитектура-
  • къщи

Хората винаги искат да се отличават едни от други по нещо. Дори за това да трябва да построят най-нестандартната си дом, използвайки нестандартни материали. Ето и някои от най-нестандартните къщи по света.

Жена от България със своето дете живее в Сокуеламос (Централна Испания). Близо 40 души живеят в този временен лагер.

Хора се редят на опашка, за да влязат в първата къща с покрива надолу в село Зжумбарк в Полша. Авто на обърнатата къща е Даниел Жапиевски и символизира преобръщането на политическия строй нагоре с краката след падането на Желязната завеса.

Къща, построена на скала, в средата на река Дрина недалеч от сръбския град Байна Баста, на около 160 км. от Белград. Имотът е построен през 1968 г. от група младежи, решили, че скалата е перфектното място за миниатюрна къща.

Осмоъгълна къща с три спални, построен на въртяща се платформа в село на 250 от Синдей. Имотът, чиято цена е около 700 000 USD, може да се завръти около оста си за половин час.

Къща под формата на самолет в Абуджа, Нигерия.

Къща на дърво в Le Pian Medoc, югозападна Франция. Имотът се отдава под наем за провеждането на различни тържества и пикници.

Жилище в гробище в Манила. Много бедни хора строят домовете си на обществени гробища, а също така превръщат в свой дом изоставени могили и мавзолеи.

Туристи позират пред преобърната къща в Тампарули, Малайзия на остров Борнео. Имотът играе ролята на културна забележителност. Къщата разполага с всички необходими битови условия и такива за пълноценна почивка – хладилник, дивани, компютри, столова и спалня. Но всичко това е обърнато с краката нагоре.

Жена седи в банята в обърната надолу с покрива къща, която е построена от полските архитекти Ирек Гловански и Марек Рожански в западно австрийското градче Терфенс. Проектът има за цел да играе ролята на нов туристически център.

Хонконгският архитект Гери Чанг лежи в хамак в своето 32 кв.м жилищев Хонконг. След близо 30 години живот в този дом, той намери отговор на все по-скучният начин на живот на хората, които живеят в градовете – концепцията „вътрешна транформация” на помещенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА