Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 22:18 2 112 0

Срути се покривът на стадион от Мондиал 2014

  • стадион-
  • бразилия-
  • мондиал

Част от покрива на стадиона, на който е планирано да се проведе официалното откриване на Мондиал 2014 в Сао Пауло, се срути. Трима души са загинали, а двама са ранени, съобщава ИТАР-ТАСС.

Инцидентът е станал, докато кран е издигал част от покривната конструкция. Елементът е паднал върху покрива, а отломки от него са нанесли сериозни щети на трибуните. Стадионът трябваше да бъде завършен в началото на декември. Преди две седмици от строителната компания съобщиха, че 94% от съоръжението е готово.

Бразилия изпитва сериозни затруднения при изграждането на стадионите. Шест от тях все още не са готови за Световното първенство по футбол, чието официално откриване е на 12 юни 2014 г.

В същото време цените на недвижимите имоти продължават да растат. Основната причина е именно напливът от туристи, които ще посетят страната. По данни на консултантската компания Knight Frank цените на имотите в Бразилия са се повишили с 11.9%  през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това поставя страната на 9-то място по темп на поскъпване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА