Last news in Fakti

20 Април, 2004 00:00 607 0

Няма желаещи за оценяване на евтините държавни апартаменти

  • преди-
  • цонев-
  • които-
  • владимиров
Областният управител на София Росен Владимиров срещал огромни затруднения да намери експерт-оценители, които да направят повторна оценка на 6-те ведомствени апартамента от фонда на МС, за които комисията "Тачева" обяви, че са купени в нарушение на правилата. Това каза вчера говорителят на кабинета Димитър Цонев, който преди дни говорил с Владимиров. Оценителите отказвали, защото не искали да натопят колегите си, които не си били свършили добре работата.

Преди повече от месец правосъдният зам.-министър Меглена Тачева оповести, че министър Калчев и бившият му колега Неждет Моллов, главният секретар на МС Севдалин Мавров и чиновничките Цветелина Узунова, Рада Паунова и Полина Иванова са взели апартаменти на занижени цени и в нарушение на правилника.

Цонев отново потвърди, че има разпореждане на премиера жилищата да се доплатят. То обаче не било аргументирано юридически и областният бил затруднен. Преди дни Владимиров пък каза, че при него нямало никакво разпореждане и затова нямало процедура за доплащане на евтините жилища. Премиерът не може да се бърка в работата на областния, но ако не е доволен от него, има право да го смени, каза Цонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА