Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 21:06 5 771 2

Промениха статута на редица имоти

  • пранителство-
  • имоти-
  • статут-
  • промени

С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост, за изграждане на част от участъка Ихтиман-Септември на жп линията София-Пловдив. Той е част от проекта за модернизация на железопътната линия София -Пловдив в жп участъците София - Елин Пелин и Елин Пелин - Септември на територията на Община Костенец, Софийска област.

Имотите се намират в землището на село Горна Василица, Община Костенец. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура" и се осигуряват по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014- 2020 г. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министерският съвет предоставя безвъзмездно правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост на Община Кирково, област Кърджали. Имотите се намират в село Кирково, ул. ,,Дружба" № 3 и представляват сграда със застроена площ 305 кв. м и терен с площ 766 кв. м. Те ще се използват за административни нужди на общината за настаняване на звена от общинската администрация с цел подобряване условията на труд и обслужването на населението. Всички разходи за управление и стопанисване на имотите ще се поемат единствено и изцяло от бюджета на общината и от средства по програми и проекти.

Правителството обяви имот - частна държавна собственост за имот - публична държавна собственост и предоставя безвъзмездно за управление част от него на Висшия съдебен съвет, за нуждите на Териториално отделение - Поморие към Районна прокуратура - Бургас. Имотът представлява терен, заедно с разположените в него три самостоятелни обекта и се намира в град Поморие, ул. ,,Княз Борис I" № 7 5.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трен

    0 1 Отговор
    Щом е от национално значение се отсъжда в полза на държавата. Така е било винаги така и ще бъде занапред! Колкото и да роптаят няма как да стане когато има вече построен железен път. Той е от времето когато сме били под робство. Само е добавен втори железен път. Или трябва както е било при Петър 1 в Русия по онова време! Изпращане на заточение в Сибир ако много роптаеш срещу властта. Щом той е прекарал линията през блата, торф и непреходими гори по онова време за да минат по най краткия път. Защо ние да заобикаляме за да минем по най дългия път заради някой който има 2 квадрата място покрай линията.
  • 2 Аз Кочо

    0 1 Отговор
    Каквото и да смените пазара ще върви надолу.
    След 10 години може пак да се съживи, кой знае?!