Last news in Fakti

11 Декември, 2013 18:24 1 679 0

Продават параклис и църква в Бордо

  • параклис-
  • църква-
  • продажба-
  • бордо-
  • франция

Две странни обяви се появиха в сайта за недвижими имоти leboncoin.fr. Едната е за продажба на параклиса „Христос Спасителя”,а другата за църквата „Нотр Дам дьо Лурд” в центъра на Бордо. Епархията има право да ги продаде, тъй като те са построени след 1905-а – годината, в която стъпва в сила закон за отделяне на църквата от държавата. От тази гл.т. те се явяват частна собственост на епархията.

Интерес към имотите вече са проявили някои колекционери на сгради с историческо значение. Приблизителната стойност на параклиса е около 1 млн. EUR, а на църквата 500 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА