Last news in Fakti

3 Май, 2004 00:00 461 0

Софиянски отказа да напусне кметския стол

  • срещу-
  • прокуратурата-
  • софиянски-
  • кмета-
  • атаката-
  • заяви-
  • кметът-
  • стефан-
  • стефан софиянски-
  • кмет стефан софиянски
Столичният кмет Стефан Софиянски обяви на заседанието на общинския съвет в понеделник, че няма никакво намерение да се оттегля от поста си. Искането кметът да напусне поста си, докато приключи разследването на прокуратурата по някои сделки, дойде от БСП.

"Позицията на БСП е естествена, след като три пъти са губили местни избори от един и същи човек, сега търсят аргументи за административно отстраняване", коментира Софиянски. Съветниците от Съюза на свободните демократи възразиха в декларация срещу опита за подмяна на вота на столичани. Милена Стефанова от СДС посочи, че предложението на БСП противоречи на правилника на Столичния общински съвет. Владимир Каролев от НДСВ каза, че това е акция на БСП, която няма законно основание.

Нормално е прокуратурата да проверява и други политици, ако те са престъпили закона, заяви по Би Ти Ви депутатът Кемал Еюп. По повод обвиненията на столичния кмет Стефан Софиянски, че атаката срещу него идва от ДПС Еюп заяви, че би се радвал, ако наистина движението има силата да атакува, когото и да е било чрез съда, но за съжаление това не е така.

"Атаката срещу кмета не е атака срещу политическата сила, явно ССД или кметът Софиянски се стремят да отместят вниманието от тях, това не е атака на ДПС срещу ССД, ДПС не се страхува от ССД. Те имат още много път да извърви докато стигнат до политическото ниво на ДПС и вляза в парламента", добави Еюп.

Депутатът от ДПС изрази мнение, че заявките на ССД да бъдат водеща политическа сила в дясно са предявени твърде рано, тъй като партията им е още твърде неопитна, въпреки големия опит на техния лидер.

"Това, което се случва с кмета Стефан Софиянски- атаката на прокуратурата, няма да се отрази на работата му", заяви общинският съветник Любен Дилов-син. Той е притеснен от хипотезата за политически мотив в дейността на прокуратурата. "Така се поставят съмнения в устоите на държава, тази хипотеза обезсмисля съществуването на държавата, това не трябва да бъде правено. Нормално е, когато имаш толкова много власт, да стъпиш накриво", добави Дилов-син.

"Няма нищо страшно, че прокуратурата проверява, пък било то и кмета, това е нейната работа. Това раздухване на цялата история е плод на лош PR от страна на ССД. Смятам, че кметът ще успее да изчисти името си от този скандал", заключи общинският съветник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА