Last news in Fakti

12 Май, 2004 00:00 459 0

Първият обществен посредник на България вероятно ще бъде избран в петък

  • допълни-
  • председателят-
  • омбудсман-
  • каза пред журналисти
Изборът от парламента на омбудсман да се проведе в петък, ще обсъжда председателският съвет на Народното събрание в сряда, каза пред журналисти председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев. Той поясни, че до този момент оттеглени кандидатури за обществен защитник няма и те остават седем официално депозирани.

Всяка от парламентарните групи държи на собствената си номинация и затова доминиращото очакване е, че трябва да се насочим към извървяване на цялата процедура, както е по Закона за омбудсмана, допълни Илчев.

"Никой от нас не крие желанието си финалистът да събере максимално възможния брой гласове, тъй като след това ще бъде омбудсман на българското общество, а не една или друга партия, допълни председателят на ПГ на НДСВ. Заместник-председателят на парламента Юнал Лютфи /ДПС/ каза пред журналисти, че целта е всички народни представители, независимо от парламентарната група, да покажат волята, че парламентът може да излъчи още на първо гласуване омбудсман. Това трябва да надделява у нас, а не нашите кандидатури, които за съжаление по-скоро са политически, отколкото се опират на изискванията на закона и на нашето общество, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА