24 Май, 2004 00:00 926 0

Спрян е строежът на новия мост за Лом

  • моста-
  • година-
  • над река лома
Нулева финансова година за моста над река Лома при входа на Лом от София, Враца и Монтана обяви Изпълнителна агенция "Пътища", съобщиха от Областното пътно управление в Монтана.

От управлението информираха още, че в периода от септември 2003 година до април 2004 година държавата е вложила в строителството на новото съоръжение 1 297 000 лева. Новият мост над река Лома е вече готов, остава той да бъде асфалтиран. Трябват и още 700 000 лева за довършване на подходите към моста, които са трасирани и застлани с камъни. Община Лом и депутатите от монтански регион настояват за довършване на моста през това лято. Те припомнят, че старият мост, по който сега минават всички влизащи в Лом автомобили по шосето от столицата, е строен преди повече от 80 години и крие рискове от срутване. По него е наложено ограничение за преминаване на тежки камиони, което затруднява транспортирането на товарите за пристанище Лом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА