Last news in Fakti

9 Януари, 2014 18:14 16 199 14

Продават царски дворец за 2.5 млн. EUR

  • цар-
  • дворец-
  • продажба-
  • търг

Построеният през 1929 г. царски дворец в град Баня, област Пловдив, се продава за 2.5 млн. EUR. Обявата за продажбата на имота, който в града е известен още като „Дворецът Къщата” и „Царската къща” е публикувана в руски сайт, съобщава БНТ. Имотът е известен с това, че е построен и е ползван от българския цар Борис III.

Къщата, чиято разгъната застроена площ е 1000 кв.м, разполага със собствен минерален извор, пристройка за прислуга и терен от 9500 кв.м.

След отмяната на монархията през 1946 г. имотът е национализиран. Собствеността на наследниците на цар Борис III е възстановена от българския съд през 90-те години на миналия век. Това е един от шестте частни имота на фамилия Куборготски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    12 1 Отговор
    Ми ,ще го продава разбира се да не би да се е изпотил за него?
  • 2 The Bear

    12 1 Отговор
    Симеон дойде и разочарова цяла България! Държа се недостойно и лъжливо, да не говорим че това не може да бъде ни цар, ни политик, нито даже достоен обикновен човек! Профука сума пари по казина, сега ограби и разпродава много Българска собственост за да захрани отново сметките си! След като си върна всички имоти си подми опашката и изчезна. Някой да го е чул тоя лъскав мишок после!? Няма и да го чуе - квото можа завлече, сега ще го продава. Лъжливия пезевенк въобще не го интересува съдбата на България! Пфу!
  • 3 стойко маринов

    10 2 Отговор
    Нямали кой да го запали бре хора на тоя бандит дето ни излъга че за 800 дена щени оправи вероно оправиси положението и дим даго няма
  • 4 Vasqni Atanasova

    0 11 Отговор
    имота си е негов

    Коментиран от #6

  • 5 Монго

    4 1 Отговор
    Какво означава, че имота си е негов. Във Франция някой да е върнал Елисейския или Версайския дворец на представител на кралската фамилия. Това е династия, която ни е докарала две национални катастрофи, само за третата /комунистическата/ не са виновни. Те са длъжници на народа, а не страната ни на тях...

    Коментиран от #8

  • 6 The Bear

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Vasqni Atanasova":

    Не - сключи сделка с някой, който да удари валиден подпис, че държавата (т.е. ние) му го дава, за това, че някога си негов предшественик го е населявал....... Дай по тази логика да кажем на всички земи които са били някога български, че са си наши! - Дали ще ни ги върнат Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния!? Т.е. тази логика е грешна. Истинта е, че някой е вземал комисионна на парче имот харизан на дъртия мишок!
  • 7 Stone Kold

    2 1 Отговор
    и този е за обесване.....светът се управлява от отделни семейства който са назна4ени от световното правителство в сянка ...това не е от скоро а от много години и за бг това беше династията кобурготски..над него също има така да се каже в йерархията на4алник на кобурготски..структурата на управление на света и пирамидална...
  • 8 Kuku Kukov

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    >Какво означава, че имота си е негов. Във Франция някой да е върнал Елисейския или Версайския дворец на представител на кралската фамилия.< Означава, че той е собственик плаща данъци и съответно ще прави с него каквото си пожелае? За Франция не дрънкай неподготвен Наполеон III ти изплаща на фамилията Бурбони през 19 век обезщетение от порядъка на 20 000 000 златни франка. И общовзето казано: Един буркан, когато е пълен можеш да го изпразниш...Но, когато е празен трябва да намериш с нещо да го напълниш? С дрънкане и жалониране на изтъркани фрази като "ние - народът" не можеш го напълни или по-просто дефинирано, който има пак ще си има ! И забравих да ви кажа: Не надничайте през дувара на съседите...гледайте си вашето.

    Коментиран от #9

  • 9 The Bear

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kuku Kukov":

    Много си зле с главата, пич! Не те слуша! Изказването ти е пълна попара - дробено и бъркано, разпокъсано и безсмислено, невротично агресивно! Накрая нищо не казваш, става ясно само че искаш да се заядеш грубо с някого, но и това не ти се удава! А може би това са пиянски брътвежи някакви!? И поставяш яйцето пред кокошката! .... Ако ти кажа с 10 думи какъв си, всички ще бъдт изтрити от модератора, защото ми идват една от друга по-силни и обидни!

    Коментиран от #12

  • 10 Marin Marinov

    3 2 Отговор
    И тоя е за затвор заедно със Сидероглу паша.Двамата в една килия за да има много любов между тях.Само не знам кой ще е жената.Най веоятно Сидер Паша Ефенди.
  • 11 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
    екстра ще си я купа значи
  • 12 Kuku Kukov

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "The Bear":

    >Ако ти кажа с 10 думи какъв си, всички ще бъдт изтрити от модератора, защото ми идват една от друга по-силни и обидни! < Oпределено много ме трогна, направо се разчувствах. И принципно, когато свършат доводите- започват обидите. А принципно трябва да разбереш, че гарантирането на частната собственост е приоритет и знаков показател за развитите и богати държави и нации. Не че, харесвам "карадлив дедо", обаче фактът си е факт: Негово си е имението, наследствено и ще прави с него каквото,когато и както пожелае!!!! За теб остава да се сополивиш по форуми и да събираш злоба и жлъч...

    Коментиран от #13

  • 13 The Bear

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Kuku Kukov":

    Не пич! Не съм те обиждал - защото няма смисъл! Просто казвам че бих го направил силно и гневно, не защото нямам доводи, а защото солидните доводи не биват приети от нечия пуста глава и се оказват безполезни! Тогава и обидите се оказват безполезни! Живей си така, както до сега - примирявай се! Негово било, и щял да си прави каквото си иска!? - не те ли интересува, че го е откраднал, че този дворец е на държавата и не е частна собственост - това е нещо като резиденция! Сменя се властта и тя става на новата власт! Сградата на парламента на депутатите ли е? или на председателя на народното събрание и на неговата фамилия во веки веков!? Пфу!
  • 14 Kuku Kukov

    0 2 Отговор
    Нормална реакция от твоя страна. Нормално движение на мисли и мнения на съсипано мислене, ако може да се нарече въобще мисловна дейност процесът на ефимерни проблясъци в празното пространство населено само с кражби,завист и телевизионни сериали! -------------->не те ли интересува, че го е откраднал, че този дворец е на държавата и не е частна< ----- Ти случайно да не си присъствал на "кражбата" и ако беше свидетел защо не взе някакви мерки? Живей щастливо в автофорума и не изказвай "професионални" мнения по материя с, която не си запознат дори имплицитно? И да те попитам само защото виждам , че си с будна гражданска съвест: Как е построена болницата ИСУЛ в София...с какви средства?