Last news in Fakti

30 Юни, 2004 00:00 536 0

В Пампорово ще бъдат вложени 18 милиона лева

  • пампорово-
  • програма
, Общо около 18 млн. лв. инвестира "Пампорово" АД в нов лифт, 5-звезден хотел, паркинги, писти, съоръжения за изкуствен сняг, ски-гардероби и реновация на хотел "Перелик", съобщи Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на СИБанк. Предвижда се обектите от тазгодишната инвестиционна програма на "Пампорово" да бъдат готови преди началото на ски сезона.

Като представител на банката, която е основен кредитор и директен акционер в дружеството, Бориславова се срещна с представители на областната и общинските администрации на Смолян и Чепеларе, уточнявайки изпълнението на включените в плана на Пампорово проекти. Инвестиционната програма се изпълнява с банков заем, за който е заложено имуществото на "Пампорово" АД, уточниха от СИБанк.

Новият лифт ще бъде с капацитет 2000 души на час и ще се изгражда на мястото на досегашната пътническа въжена линия от автогарата до "Студенец". От "Пампорово" засега отлагат плановете за свързване на хотелския комплекс с лифт до пистите, защото местната кооперация, като собственик на земи под бъдещия лифт, не се споразумяла за предложените цени.

В инвестиционната програма е включена и нова пропускателна система за всички лифтове. Планираните два паркинга ще бъдат с общо 400 места, заложено е и разширение на паркинга в района на "Малина".

Съоръженията за изкуствен сняг са проектирани за най-използваното ски трасе в курорта- т. нар. зелена писта от Снежанка до "Студенец".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА