Last news in Fakti

9 Март, 2024 11:21 2 615 7

Жилищна сграда се срути във Франция

  • франция-
  • тулуза-
  • сграда-
  • срутване

Това е вторият голям инцидент в Тулуза, където на 4 март се срути строящ се метромост

Къща се срути в центъра на Тулуза в Южна Франция. Според вестник La Depeche спасителите проучват развалините за наличие на хора под тях.

Инцидентът е станал в 01:00 часа местно време на улица Сен-Ром. Рухналата четириетажна сграда беше обявена за опасна на 4 март, когато се срути вътрешна стена, а специалисти от аварийната сграда, които пристигнаха на място, по-късно откриха голяма пукнатина в една от стените. Първоначално е било планирано да се ремонтира с услугите на частна фирма. Въпреки това беше решено всички жители да бъдат евакуирани по време на работата.

В събота сутринта спасители и водачи на кучета продължават да оглеждат развалините, за да се уверят, че под тях няма хора. Временно са евакуирани и 26 жители на съседни къщи, къщите им се оглеждат от специалисти. От полицията вече потвърдиха, че според записи от улични камери в момента на срутването в близост до къщата не е имало минувачи. В социалните мрежи обаче се разпространява видео на очевидец, който заедно с още няколко минувачи са заснели първите секунди след срутването на къщата, докато тази група хора се насочва директно към развалините.

Това е вторият голям инцидент в Тулуза, където на 4 март се срути строящ се метромост. В резултат на инцидента един човек е загинал, двама са хоспитализирани в тежко състояние, а състоянието на още трима пострадали към момента на събитията е оценено като средно тежко.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишките

    6 3 Отговор
    Са навсякьде и яко ядът
  • 2 факуса

    7 3 Отговор
    що тъй падат тез санирани сгради в ес,щот нашите подлоги каваха,че у ес всичко е ток, енергийно ефективно и по закон,сал ние не сме
  • 3 фокусник

    5 3 Отговор
    Тухлени къщи падат. Керемидите падат. Некачествено строителство, некачествена или никаква поддръжка. Това е резултата. Язък за хората.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "фокусник":

    Така е,не е като нашето строитество качествено и здраво

    Коментиран от #6

  • 5 Логично

    5 0 Отговор
    Там е пълно със сиукси които са разколачили сградата отдавна.
  • 6 5678

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И евтино,като изключиме София
  • 7 Лев Толос Той

    1 0 Отговор
    "В социалните мрежи обаче се разпространява видео на очевидец, който заедно с още няколко минувачи са заснели първите секунди след срутването на къщата, докато тази група хора се насочва директно към развалините." Е явно според съченилия този братвеж тази къща поне едно няколко часа или дни е падала, щом е имало освен първи и втори, та и трети секунди. Това е "Седем часа разлика" сериала или там квото са водеше.