Last news in Fakti

20 Януари, 2014 15:25 1 029 0

ДНСК: Проверени са 48 мола и 373 магазина

  • проверка-
  • мол-
  • магазин
ДНСК: Проверени са 48 мола и 373 магазина - 1
Снимка: М. Богданова ©

Проверката на молове и големи търговски обекти, която министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, установи 30 нарушения на разпоредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и 51 на санитарно-хигиенните норми и нормите за пожарна безопасност. Това са резултатите на база проверени 421 обекта, от които 48 мола и 373 магазини от големи търговски вериги за хранителни стоки, техника и други.

Повод за проверката беше рухването на покрив на супермаркет в Латвия. За целта на проверката у нас са били сформирани 41 екипа. Служителите са извършили проверка не само на документацията на сградите, но също така и извършените промени на сградите в конструктивно и функционално отношение след въвеждане в експлоатация, наличие на видими изменения в конструкцията на сградите и носещите конструктивни елементи, както и наличие и спазване на утвърдени план-схеми за евакуация на служители и посетители на обектите при възникване на бедствени и аварийни ситуации, нормите за пожарна безопасност.

Брой установени нарушения в молове и големи търговски вериги

Район Брой нарушения
Югозападен район
(София град, Софийска област, Благоевград, Перник и Кюстендил)
8
Южен централен район
(Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали)
6
Югоизточен район
(Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол)
4
Североизточен район
(Варна, Добрич, Търговище и Шумен)
5
Северен централен район
(Русе, Велико Търново, Габрово, Разград и Силистра)
7
Северозападен район
(Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен)
 -

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА