Last news in Fakti

5 Август, 2004 00:00 2 616 0

Луксозен комплекс се строи до сарая на Ахмед Доган

  • момента-
  • доган-
  • улицата-
  • ламбовски-
  • комплекс-
  • магнолия-
  • обаче-
  • квартал-
  • квартала-
  • момента строежът пречи-
  • масив борова гора-
  • голям масив борова
Съседите се оплакват, че за нула време заради квартала е била изсечена част от боровата гора. "Този път се нарича "Беловодски" заради извора Бяла вода. Той обаче вече е недостъпен за нас, тъй като след като оградиха имота и започнаха строежите, пътеката вече не може да се използва", заяви пред вестника Снежана Пекова, която притежава съседен парцел. Според нея целият квартал вече е наясно, че строежите са на Доган, но официално информация няма.

"Има бариери с пазачи, не можем дори да минем наблизо, да не говорим за задаване на въпроси", допълва Пекова. Охраната не допусна снимки и от страна на "Монитор". "Говорете със собствениците, тогава ще разрешим", обясниха пазачите.

Мащабното изкупуване на земя започнало преди повече от година, когато всички съседни имоти били придобити от собствениците на новия квартал "Магнолия". Само един съсед - Иван Гешев, е отказал да продава къщата си.

За построяването на няколкото къщи в елитния комплекс се е наложило изсичането на голям масив борова гора. В момента строежът пречи и на движението по улицата.За построяването на няколкото къщи в елитния комплекс се е наложило изсичането на голям масив борова гора. В момента строежът пречи и на движението по улицата.Съседите му твърдят, че оттогава той имал много неприятности. Самият собственик не коментира дали е получавал оферти и от кого. "Този имот аз няма да го продам никога, докато съм жив", повтори няколко пъти Гешев пред вестника.

Къщата му в момента се пада точно в центъра на комплекс "Магнолия". Продадените други вили в района пък са били сринати до основи и на тяхно място е започнало строителството на квартала. Той дори е обозначен със специална табела, на която пише квартал "Магнолия".

Една от къщите в квартала е на депутата от НДСВ Димитър Ламбовски. Той не крие, че я е построил със собствени средства, които е притежавал още преди да стане народен представител. Ламбовски обаче не си спомня кои са другите собственици. "Единият от тях е австрийски гражданин, г-н Шайх. Останалите са физически лица, не си спомням имената им", категоричен е още депутатът от НДСВ. Според него в комплекса има четири еднофамилни къщи.

Това е улицата, на която се намира сараят на Доган. В нейният край са новите строителни обекти от Магнолия.

Те граничат с имота на Доган, където се намират известните сараи. "Иначе нямам нищо общо с г-н Доган, само веднъж ме покани на барбекю и говорихме за инфраструктурата", допълни народният представител. Въпросният г-н Йорг Шайх е съдружник на сем. Ламбовски във фирмата "Месер Химко газ". Освен четирите еднофамилни къщи обаче, в комплекса в момента тече строителство на още няколко сгради, изровено е всичко от дясната страна на шосето. Строителните работници също знаят, че работят за "турския лидер, дето има имот отгоре".

"Не коментирам тази информация, единствената собственост на ДПС в района е официално обявена", заяви пресаташето на ДПС Велислава Кръстева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА