Last news in Fakti

23 Януари, 2014 16:32 3 806 0

Eнергоспестяващи тенденции в строителството

  • строителство-
  • иец-
  • изложение

Най-добрите световни производители на алуминиеви системи на пазара ще демонстрират последните си продукти на Българска Строителна Седмица 2014

Eнергоспестяващи тенденции в строителството - 1

Международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство и тази година ще представи енергоспестяващите тенденции в бранша. От 19 до 22 март в Интер Експо Център - София посетителите ще могат да разгледат и да се запознаят в детайли с най-новите продукти сред  вратите, прозорците и фасадите. Водещи фирми в сектора ще покажат най-новите оригинални решения в конструкциите за остъкляване.

Лидерът на пазара на покривни прозорци VELUX ще представи  широка гама от покривни прозорци и светлинни тунели, както и светлинни решения за плоски покриви. Компанията ще предложи и различни видове декоративни и слънцепредпазни щори и сенници; външни ролетни щори; инсталационни продукти; продукти за дистанционно управление.

Мостреният камион на немския концерн SCHÜCO, с който компанията ALUKÖNIGSTAHL участва традиционно в специализираното изложение, ще даде възможност на посетителите  нагледно да се запознаят с различни системи за врати, прозорци, фасади, обков, пожарозащитни системи.

Един от акцентите в представянето на фирмата ще е интегрираната в прозореца вентилация с възвръщане на топлина - Schüco VentoTherm. Основните предимства на ефективното системно решение за сградна вентилация са автоматична сензорна вентилация, рекуперация 45%, малките  размери и достигнатата стойност на шумоизолация - до 42dB. Благодарение на вентилацията се стига до пестене на енергия до 35%.

Според арх.инж. Климентин Чернев - управител на ALUKÖNIGSTAHL, инерцията по отношение на строителството, която допускаше пълна свобода на избор на материали, продукти и технологии, вече е спряна. Качеството става все по-търсено, инвеститорите все повече залагат на качествени продукти, за качествени системи. Изложение като Българска Строителна Седмица е нужно, защото среща интересите на производители и на крайни клиенти, коментира г-н Чернев. Изложенията са сред малкото възможности за запознаване с продуктите, за реализиране на нови контакти между  инвеститори, архитекти, доставчици и разработчици на системи, дистрибутори  на продукти.

Цялото интервю с арх.инж. Климентин Чернев можете да видите тук:

Международният строителен форум ще се проведе паралелно с изложенията SofiaLogExpo и Security Expo, като по този начин привлича по-голям посетителски интерес и увеличава ефекта за деловите участници и изложителите.

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА