Last news in Fakti

12 Февруари, 2014 12:32 2 231 0

Социалните жилища в Албания пустеят

  • социални жилища-
  • тирана-
  • албания

Почти 400 жилища пустеят вече втора година, след като чиновници не могат да достигнат до консенсус относно механизма им на разпределение. Всичките пустеещи апартаменти, които се намират в Тирана, са ремонтирани и готови да посрещнат социално нуждаещите се граждани. Проблемът обаче е на какъв принцип те да бъдат отдавани под наем след като нуждаещите се значително превишават бройката на имотите, с които властите разполагат. До момента за социално жилище са кандидатствали 1132 семейства.

Месечната рента на апартаментите ще е по-ниска от тази на свободния пазар. Но докато властите се разберат за принципа на отдаване, нуждаещите се ще трябва да отделят по-голяма сума от месения си бюджет, за да имат покрив над главата.

На свободния пазар също се наблюдава дефицит на качествени жилища. Доказателство за това е, че през второто полугодие на 2013 г. се наблюдава двоен ръст в издадените разрешителни за строеж в сравнение със същия период на година по-рано. Издадени са разрешителни за 88 жилищни сгради с обща големина 207 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА