Last news in Fakti

12 Февруари, 2014 16:35 981 0

България продава имоти в Лайпциг и Кайро

  • имот-
  • държава-
  • българия-
  • лайпциг-
  • кайро

Парцел с къща в Лайпциг и три апартамента в Кайро са имотите, които България ще продаде. Това стана възможно след като днес правителството взе решение с парите от продажбата на бъдат реновирани имоти собственост на България в други държави.

Сградата в Лайпциг е със статут паметник на културата и се намира в архитектурния комплекс към църквата „Свети Томас” в историческия център на германския град. „Състоянието на имота не отговаря на изискванията за ползване на жилищна и търговска площ. Местоположението му и изискванията за поддържане и ремонтиране на сгради - паметници на културата, изискват значителни средства, с каквито България не може да се ангажира” се посочва в мотивите на правителството, с което се взема подобно решение. Минималната искана цена е 1 601 000 EUR.

Доводът да бъдат продадени трите жилища в Кайро е, че те се намират далеч от консулството на България и от години не се използват по предназначение. „Те не са необходими за нуждите на задграничното ни представителство, тъй като страната ни разполага с голям брой имоти в египетската столица, които обезпечават изцяло нуждите на дипломатическата ни мисия”, пише в решението на министерски съвет. Всеки един от апартаментите се продават срещу 68 636 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА