Last news in Fakti

12 Февруари, 2014 17:53 1 292 0

Топ 5 на сферите, където се използват индустриални прахосмукачки

  • прахосмукачки-
  • индустрия-
  • ползване

Индустриалните прахосмукачки са изключително разнообразни почистващи устройства, които имат редица приложения. Няма сфера в промишлеността, където те не могат да намерят своето място, но има и такива, които използват тези прахосмукачки много повече от останалите. Кои са те ще разберем от статистиката водена от Delfinvacuums.bg:

І. Почистващи фирми

На работниците в почистващите фирми им се налага всеки ден да почистват по стотици квадратни метри, а това изисква те да разполагат с надеждна техника за тази цел. При тези обстоятелства, стандартните прахосмукачки просто не биха им свършили работа, тъй като с такъв темп на натоварване те биха се повредили изключително бързо. Не така стоят нещата с използването на индустриални прахосмукачки, които са създадени с единствената цел да работят при изключително натоварващи режими на работа, като по този начин може да се гарантира бързото справяне с поставените задачи.

ІІ. Монтажните цехове и работилници

В тях винаги се налага да се почистват разливи на масла и други течности, а също и отломки от повредените части на машините или автомобилите. Ето защо, тук се предпочитат индустриални прахосмукачки за сухо и мокро почистване, които без проблем се справят дори с най-големите натоварвания. Течностите се събират в контейнера, който е с достатъчно обем. Тези прахосмукачки могат да се използват със същия успех и в строителството.

ІІІ. Отпушване на канали

Блокираната канализация на промишлените, търговските и битовите помещения могат да затруднят ежедневните дейности. Способността на индустриалните прахосмукачки да изсмукват вода и отломки означава, че те с лекота могат да бъдат използвани за справяне с този често срещан проблем.

ІV. Премахване на водата от наводнени помещения

Наводненията са често срещани в много части на света, а освен това, в производствата където се използва вода, редовно се налага помещенията да се отводняват. Обикновено се използват помпи за целта, но не винаги те могат да бъдат прилагани, поради не достатъчното ниво на водата, при което се засмуква въздух и помпите спират да работят. В този момент в картинката се включва използването на индустриални прахосмукачки, които без проблем се справят със задачата и нямат изискването да бъда обезвъздушавани. Те са един бърз, лесен и безопасен начин за справяне с водата в помещенията.

V. Почистване на индустриалните предприятия

Складовите и производствените помещения изискват редовно почистване, за да се поддържат високите стандарти и да се гарантира здравословна среда на работа за персонала. Като се има в предвид, че в тези области обикновено има специализирано оборудване, което може да бъде разположено така, че силно да затруднява постигането на чистота, единствено с използването на индустриални прахосмукачки този проблем може да бъде решен по най-добрия начин. Те разполагат със специални приставки и удължители, с които се достига до труднодостъпните места и именно на това се дължи голямата ефективност и бързина на работа.

Както се вижда от посочените по-горе приложения, различните видове индустриални прахосмукачки имат голямо разнообразие от приложения. Много собственици на бизнеси решат да инвестират в тези машини, знаейки, че тяхното присъствие ще се окаже безценно. Те могат да бъдат използвани за редовно почистване на работните места, както и за справяне с проблеми, които възникват по време на работния процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА