Last news in Fakti

18 Ноември, 2004 00:00 567 0

Неомъжените американки купуват повече жилища от ергените

  • жилища-
  • жилище-
  • които-
  • обаче-
  • преди-
  • покупка-
  • показва-
  • години-
  • неомъжените-
  • нови жилища-
  • неомъжените жени
Неомъжените жени в Съединените щати активно пазаруват жилища и така се нареждат като втория най-голям купувач на имоти с дял от 21%. Първото място остава за семейните двойки с 59%, а едва на трето се нареждат неженените мъже с 11% от новозакупените жилища в САЩ, показа наскоро проведено проучване на Националната асоциация на посредниците за недвижими имоти в САЩ.

Исторически погледнато, незадомените хора винаги са били слаб фактор на пазара на нови жилища, като винаги са били пренебрегвани от агенциите и строителните компании. Това отношение обаче се промени в края на 90-те години, когато статистиката показва, че те държат 27% от пазара на нови жилища, а през 2003 г. те вече са 33%.

Последното изследване показва, че основните фактори, които карат неомъжените жени да купуват нови жилища, са рекордно високите заплати, които те получават през последните години, ниските лихвени проценти и желанието им за добра инвестиция.

Обикновено несемейните хора изчакват да се задомят, преди да си купят жилище. Днес обаче все повече дами не чакат своя партньор като мотив за покупка на нов дом. Високите заплати и рекордно ниските лихви в САЩ позволиха на госпожиците да правят по-големи инвестиции откогато и да било преди. Тенденцията е неомъжените жени да закупуват апартаменти в малки жилищни сгради или направо еднофамилни къщи близко до природата, твърди Джанет Камерър, говорител на Centex Homes.

С увеличаване на дела на новозакупените жилища от неомъжени дами ипотечните компании и маркетинговите фирми започнаха да таргетират този сегмент.

Жените имат солиден финансов профил, те печелят над 1 трлн. USD годишно, като формират 80% от годишните потребителски продажби, които са 3 трлн. USD годишно според данните на женската ипотечно-индустриална мрежа в САЩ.

Съществуват обаче и доста препятствия пред тях, когато става въпрос за покупка на жилище. Според Тоня Джаксън от Freddie Mac все още много жени нямат достатъчно информация за процеса при покупка на жилище. Кредитната им история също се явява проблем, тъй като или е много кратка въпреки доброто заплащане, или имат лоши заеми като следствие от разводите.

Статистиката показва, че 56% от ергените и 52% от госпожиците живеят под наем, преди да закупят ново жилище. Процентът от всички купувачи на нов имот обаче, които преди това са наемали дом, е 45. Средната възраст на неженените мъже, закупили за първи път ново жилище, е 36 години, а при жените е 41.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА