24 Юли, 2024 11:51 2 517 2

Най-малкото емирство също привлича много инвеститори в имоти

  • аджман-
  • оае-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • недвижими имоти

Над 400 сделки в Аджман само за три месеца

Най-малкото емирство също привлича много инвеститори в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

През първото тримесечие на 2024 г. в емирството Аджман са регистрирани 400 сделки за оценка на недвижими имоти на обща стойност над 1,92 милиарда дирхама (523 милиона долара). Това съобщи Омар бин Омайр Ал Мухайри, генерален директор на отдела за регулиране на земята и недвижимите имоти в Аджман.

Броят на сделките за оценка на недвижими имоти се оказа със 129% повече в сравнение със същия период на 2023 г. Прави впечатление, че отделът е регистрирал 277 сделки за оценка на недвижими имоти за получаване на златни визи. инвеститори за общо 669 милиона дирхама (182 млн. USD).

Цифрите, записани през първото тримесечие на 2024 г., отразяват възходящата траектория на пазара на имоти в Аджман. Най-малкото емирство в ОАЕ набира популярност благодарение на своята процъфтяваща инвестиционна среда, разнообразни атракции и икономически възможности и стимули за предприемачи и инвеститори.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормално

    2 0 Отговор
    Скоро и то ще бъде застроено със скъпи имоти като останалите.
  • 2 Значи

    2 0 Отговор
    400 сделки за $520 милиона, по $1.25 милиона на апартамент. Като се върнах в София през 2021 и видях колко безбожно евтини са имотите, веднага купих. И всичките ми роднини и приятели в България мислеха че съм луд. Просто българите нямат представа от реални цени, щото повечето са взимали субсидирани панелки по комунизма и още живеят в тези времена