Last news in Fakti

2 Декември, 2004 00:00 606 1

Оценител на имоти стигна до затвора

  • киров-
  • записи
Пловдивският районен съд осъди на 3 г. затвор лицензирания оценител Иван Иванов за завишени оценки за имоти на известни местни фамилии. Държавата е била ощетена с 69 915 200 нови лева във вид на компенсаторни записи. 71-годишният експерт е лишен и от право да работи по професията си за 3 години.

Най-облагодетелствани са семействата на доскорошния председател на Апелативния съд Здравко Киров, бившият зам.областен управител Тодор Джангозов, фамилиите Божкови и Палееви. Според обвинителния акт трима от семейството на Киров са получили компенсаторни записи за над 32 228 млн. нови лв. Ако оценката бе точна, компенсацията трябваше да е 128 926 лв. Стойността на имотите на Киров е била завишена 251 пъти. По реституцията съдията претендира за обезщетение за тютюневи складове в Драма, собственост на тъста му. Преди да бъдат отнети те са били оценени за 5000 лв. В молбата си до комисията "Лучников" съдията е настоял да получи компенсация и за тютюна, одържавен заедно със складовете. Единствено Тодор Джангозов е върнал компенсаторните записи на държавата. Присъдата на Иванов може да се обжалва до две седмици пред окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.