Last news in Fakti

21 Март, 2014 17:57 1 969 0

Испания се оттласна от дъното

  • цени-
  • жилища-
  • испания

2013-а е била ключова година за пазара на недвижими имоти в Испания. Държавата – символ на кризата, е успяла да се оттласне от дъното, сочат данните на индекса Tinsa House Price. За първите два месеца на настоящата година спадът в цените на жилищата отчита значително забавяне. На годишна база стойността на апартаментите през януари е спаднала със 7.2%, а през февруари със 7.6%. Към днешна дата средната цена на квадратен метър жилищна площ в Испания е 1360 EUR. Такава е била и през юни 2003 г.

Да припомним, че в сравнение с пика на пазара цените на жилищата загубиха 40% от стойността си, а ако се отчете и инфлацията, то обезценяването е над 50%.

Изменението на цените на жилища през последните 10 години


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА