Last news in Fakti

1 Февруари, 2005 00:00 1 113 0

Военното НДК ще струва между 8 и 9 милиона лева

  • агенцията-
  • стойност-
  • сградата-
  • около-
  • подмяна-
  • отбраната-
  • между-
  • клубове-
  • според-
  • поръчки-
  • без ддс
Предвижданата стойност на изграждането на националния армейски комплекс ще варира между 8 млн. лв. и 9 млн. лв. без ДДС. Това стана ясно от публикувания в Държавен вестник списък с предварителни обявления за 2005 г. на Изпълнителна агенция "Военни клубове и информация". Според съобщението финансирането и плащането ще дойде от бюджета на Министерството на отбраната.

Министерството на отбраната отпуска 9 млн. лв. за военното НДК

Т. нар. военно НДК ще бъде разположено на бул. "Скобелев" №23, на мястото на бившия Военно-исторически музей. Фирмата "Мактер консулт" с управител арх. Марин Бакалов спечели конкурса за архитектурен план. Според информацията от регистъра на обществените поръчки агенцията е сключила в края на 2004 г. договор с консорциум "Строителен съюз" за изграждане на подземния паркинг, който съгласно инвестиционния обект ще бъде за 110 автомобила с две еднопосочни рампи, с пропускателен режим и стълбищни клетки с асансьори. Цената на контракта е 1 436 609.56 лв. без ДДС. Сградата е с правоъгълна форма в план и размери 108.4/34.5 м със застроена площ от 3740.86 кв.м на подземното ниво и 131.10 кв.м над ниво терен. Крайната дата за построяването на паркинга е 5 април.

Консорциумът ще вземе 1.4 млн. лв. за паркинга

В обявлението за договора от страна на консорциума е посочено лицето Цветелин Пасков. Справка в информационната система АПИС сочи, че той е управител на строителните фирми "Виктория 98 М" ЕООД - Своге, и "Телко" ООД - Шумен. Той е съсобственик и в софийските търговски дружества "Туистър" ООД, "Бал - комерс" ООД, "Пентагон 97", "Р и Р 97" ООД и ЕТ "Флоримпекс - Цветелин Пасков".

Според данните от обявата в Държавен вестник изграждането на надземната част ще стане на три етапа. Първо ще се подготвят многофункционална зала с подземен гараж, телевизионно студио и административни и обслужващи помещения, като предвижданата стойност за тази фаза е 3.5 млн. лв. без ДДС. На втория етап с прогнозна сума от 5 млн. лв. без ДДС ще се изградят административна и хотелска част с гаражи, зали за конференции и брифинги, конгресен център, спортно-възстановителен център и хотелска част. Третата позиция обхваща построяването на мемориален комплекс и вертикална планировка с приблизителна стойност 500 хил. лв. без ДДС.

Агенция "Военни клубове и информация" планира да обяви още десетина процедури по Закона за обществените поръчки за около 2 млн. лв. за 2005 г.

Агенцията ще открие процедура за избор на строителна фирма за ремонти в сградата на Централния военен клуб в столицата. Прогнозният бюджет за поръчката идва от отбранителното министерство и е между 250 хил. лв. и 300 хил. лв. без ДДС. Тук се включват дейности по подмяна на дограма, подови настилки, окачени тавани, шпакловка, боядисване, ВиК и елекро- и други инсталации.

Възложителят ще открие и процедура с три позиции - за изграждане на телевизионни студиа във военните клубове в Пловдив, Казанлък и Варна. Всяка от позициите е с приблизителна стойност от 50 хил. лв. Поръчките включват работите по оформяне на преддверие, студио, апаратни, монтажна, редакционна, гримьорни и тоалетна, както и подмяна на подови настилки, звукоизолиране, подмяна на дограма, ВиК, електроинсталации.

Агенцията ще обяви поръчки и за фасадно оформление и вертикална планировка на сградата на бул."Столетов" в столицата на стойност от 130 хил. лв. до 150 хил. лв. За преустройството на част от военния клуб във Велико Търново са предвидени между 80 хил. лв. и 120 хил. лв. Изработването, доставката и монтажа на хотелско и офис оборудване за нуждите на агенцията в София ще струва около 500 хил. лв. без ДДС. За изработката и доставката на постелъчен инвентар и завеси агенцията е планирала 100 хил. лв. без ДДС, за служебен абонамент на Министерство на отбраната и армията за 2006 г. и абонамент за български печатни издания - 160 хил. лв. Около 200 хил. лв. без ДДС ще струва оборудването на агенцията с хардуер и софтуер, а 150 хил. лв. са предвидени за телевизионна техника и студийно оборудване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА